Fastned behaalt mijlpaal van tweehonderd locaties

Fastned heeft deze week een bijzondere mijlpaal bereikt. Het bedrijf opende namelijk het tweehonderdste snellaadstation in Europa. Het nieuwste station in Fastneds netwerk, Neudrossenfeld, ligt langs de A70 ten noorden van het Duitse Neurenberg.

Het is alweer de 34ste locatie in het land. EV-rijders kunnen er terecht voor vier snelladers met een maximale laadsnelheid van 300 kW. Overige stations zijn te vinden in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Unieke positie

Het bedrijf beschikt naar eigen zegen over een ‘bewezen laadconcept’ dat de overgang naar elektrische mobiliteit helpt te versnellen. “De afgelopen tien jaar hebben we flink geïnvesteerd in de bouw van een snellaadnetwerk in Europa. Ik ben er trots op dat we nu tweehonderd operationele stations hebben en dat aantal zal alleen nog maar sneller zal groeien. Met de technologie, kennis en vaardigheden die wij in huis hebben verkeren we in een unieke positie om in de groeiende vraag naar snelladen te voorzien”, aldus ceo Michiel Langezaal.

Het snellaadbedrijf heeft zichzelf ten doel gesteld om duizend stations te openen op ‘toplocaties’. Het Amsterdamse Fastned is sinds 2012 actief en kondigde onlangs nog aan dit jaar 65 nieuwe locaties te willen openen. Hiermee komt het totaal aantal operationele stations aan het einde van het jaar op 253.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.