Er zijn plannen om het onbemande BP Express tankstation aan de snelweg A12 bij het Zuid-Hollandse Waarder om te toveren in een ‘mobiliteitshub’ inclusief laadplein en hotel. Volgens de gemeente Bodegraven-Reeuwijk verbetert het plan de uitstraling van de locatie.
'past in trend'

Onbemande BP Express Waarder aan A12 moet ‘mobiliteitshub’ worden

Op de onbemande tanklocatie van BP in het landelijke Waarder aan de snelweg A12 moet een mobiliteitshub komen, inclusief laadfaciliteiten, horeca en carwash. Foto: Promedia, 2024

Er zijn plannen om het onbemande BP Express tankstation aan de snelweg A12 bij het Zuid-Hollandse Waarder om te toveren in een ‘mobiliteitshub’ inclusief laadplein en hotel. Volgens de gemeente Bodegraven-Reeuwijk verbetert het plan de uitstraling van de locatie.

Dagelijks rijden duizenden automobilisten en truckchauffeurs langs het onbemande BP Express tankstation ‘Waarder’ bij de op- en afrit ‘Nieuwerbrug’ van de snelweg A12 tussen Reeuwijk en Woerden. Op de landelijke locatie aan de Verlengde Tuurluur, is niet veel meer te zien dan de begraafplaats en het tankstation met Quiosk-automaat waar onder de groene luifel Euro95, diesel en AdBlue kan worden getankt. Dit moet gaan veranderen, want er liggen plannen om er een ‘mobiliteitshub’ te realiseren. De tanklocatie moet een plek worden waar verschillende vervoersvormen samenkomen met toevoeging van andere functies. Op een mobiliteitshub komen verschillende vormen van veelal ‘groene’ vervoersmiddelen bij elkaar met een mogelijkheid om er aangenaam te verblijven.

Ontmoetingsplaats

De eerste mobiliteitshubs in Nederland, onder meer van Shell, bieden de mogelijkheid om ter plaatse de eigen elektrische auto al ladend om te wisselen voor groen deelvervoer zoals elektrische scooters of fietsen. Op de plek, die een echte ontmoetingsplaats is, bevindt zich ook altijd een horecalocatie met eet- en drinkwaren om ter plekke te gebruiken of om mee te nemen voor onderweg. Op de locatie van de huidige BP Express Waarder moeten een laadplein komen, voorzieningen voor deelmobiliteit en een carwash. Ook liggen er plannen voor een voorzieningengebouw met vergader- en werkfaciliteiten, horeca, een winkel en een kleinschalig hotel voor de zakelijke markt.

Uitstraling

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk waar Waarder onder valt juicht de plannen toe. ‘Het plan verbetert de uitstraling van de locatie en past in de maatschappelijk trend dat tankstations een multifunctioneel karakter krijgen’, aldus ReBo Nieuws.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Onbemande BP Express Waarder aan A12 moet ‘mobiliteitshub’ worden | TankPro.nl
Er zijn plannen om het onbemande BP Express tankstation aan de snelweg A12 bij het Zuid-Hollandse Waarder om te toveren in een ‘mobiliteitshub’ inclusief laadplein en hotel. Volgens de gemeente Bodegraven-Reeuwijk verbetert het plan de uitstraling van de locatie.
'past in trend'

Onbemande BP Express Waarder aan A12 moet ‘mobiliteitshub’ worden

Op de onbemande tanklocatie van BP in het landelijke Waarder aan de snelweg A12 moet een mobiliteitshub komen, inclusief laadfaciliteiten, horeca en carwash. Foto: Promedia, 2024

Er zijn plannen om het onbemande BP Express tankstation aan de snelweg A12 bij het Zuid-Hollandse Waarder om te toveren in een ‘mobiliteitshub’ inclusief laadplein en hotel. Volgens de gemeente Bodegraven-Reeuwijk verbetert het plan de uitstraling van de locatie.

Dagelijks rijden duizenden automobilisten en truckchauffeurs langs het onbemande BP Express tankstation ‘Waarder’ bij de op- en afrit ‘Nieuwerbrug’ van de snelweg A12 tussen Reeuwijk en Woerden. Op de landelijke locatie aan de Verlengde Tuurluur, is niet veel meer te zien dan de begraafplaats en het tankstation met Quiosk-automaat waar onder de groene luifel Euro95, diesel en AdBlue kan worden getankt. Dit moet gaan veranderen, want er liggen plannen om er een ‘mobiliteitshub’ te realiseren. De tanklocatie moet een plek worden waar verschillende vervoersvormen samenkomen met toevoeging van andere functies. Op een mobiliteitshub komen verschillende vormen van veelal ‘groene’ vervoersmiddelen bij elkaar met een mogelijkheid om er aangenaam te verblijven.

Ontmoetingsplaats

De eerste mobiliteitshubs in Nederland, onder meer van Shell, bieden de mogelijkheid om ter plaatse de eigen elektrische auto al ladend om te wisselen voor groen deelvervoer zoals elektrische scooters of fietsen. Op de plek, die een echte ontmoetingsplaats is, bevindt zich ook altijd een horecalocatie met eet- en drinkwaren om ter plekke te gebruiken of om mee te nemen voor onderweg. Op de locatie van de huidige BP Express Waarder moeten een laadplein komen, voorzieningen voor deelmobiliteit en een carwash. Ook liggen er plannen voor een voorzieningengebouw met vergader- en werkfaciliteiten, horeca, een winkel en een kleinschalig hotel voor de zakelijke markt.

Uitstraling

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk waar Waarder onder valt juicht de plannen toe. ‘Het plan verbetert de uitstraling van de locatie en past in de maatschappelijk trend dat tankstations een multifunctioneel karakter krijgen’, aldus ReBo Nieuws.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.