AVIA Vollenhoven uit Tilburg heeft vrijdag het eerste waterstoftankstation van het bedrijf geopend. Het ‘stand-alone’ station waar personenauto’s waterstof kunnen tanken, is te vinden bij het BP-tankstation aan de Eisenhowerlaan (N270) tussen Helmond en Eindhoven.
'verder investeren'

Vollenhoven opent bij BP Eindhoven eerste waterstoftankstation

Het eerste waterstoftankstation voor personenauto's is door AVIA Vollenhoven realiseerd op de BP-tanklocatie aan de N270 ten oosten van Eindhoven. Foto: AVIA Vollenhoven, 2023

AVIA Vollenhoven uit Tilburg heeft vrijdag het eerste waterstoftankstation van het bedrijf geopend. Het ‘stand-alone’ station waar personenauto’s groene waterstof kunnen tanken, is te vinden bij het BP-tankstation aan de Eisenhowerlaan (N270) tussen Helmond en Eindhoven.

Elektrificatie staat bij veel autoproducenten centraal. Maar het energietransitieproces omvat ook de ontwikkeling van auto´s die rijden op waterstof. AVIA Vollenhoven uit Tilburg anticipeert op die ontwikkeling door het openen van een waterstoftankstation op de BP-locatie aan de Eisenhowerlaan in Eindhoven. “Comfortabel en tanken bij een bemand station”, zegt Joep Fassaert van AVIA Vollenhoven. Met het H2 Refuel-station aan de N270 richt het bedrijf zich op personenauto’s. “Het betreft een stand-alone-exploitatie met waterstofcilinders. Veiligheid is gewaarborgd”, legt Fassaert uit. “Klanten hebben een ruime opstelplaats en de waterstofinstallatie wordt vrijgegeven via een app. Ook de vrachtwagen die waterstof lost, heeft er alle ruimte.”

45 minuten

Waterstof tanken kan zeven dagen in de week tijdens de openingstijden van het tankstation. Door middel van het vulpistool kan er getankt worden, dit werkt hetzelfde als het tanken van bijvoorbeeld CNG-aardgas. Fassaert: “We werken met 700 bar en met het slowfill-systeem zal de auto met waterstofaandrijving binnen vijfenveertig tot zestig minuten vol getankt zijn. In die periode kan de klant in onze tankshop terecht voor een kop koffie en een heerlijk Bufkes broodje.”

Aanschaf

Door de aanwezigheid van een waterstoftankstation in de regio Eindhoven is het volgens AVIA Vollenhoven voor de consument aantrekkelijk om de aanschaf van een auto op waterstof te overwegen. Momenteel hebben Toyota (Mirai) en Hyundai (Nexo) een auto met die aandrijving in het assortiment. BMW zit met de iX5 Hydrogen in een laatste testfase. “Zero emissie en een actieradius van zo’n vierhonderd kilometer op vier kilo waterstof”, weet Fassaert. Hij geeft aan dat er momenteel ook bestelbussen en vrachtauto’s op waterstof rijden. “Vooralsnog kunnen die niet bij het waterstofstation in Eindhoven aan de Eisenhowerlaan tanken vanwege een andere bar-druk.”

AVIA Vollenhoven heeft de ambitie om verder te investeren in waterstoftankmogelijkheden in haar netwerk in Zuid-Nederland.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vollenhoven opent bij BP Eindhoven eerste waterstoftankstation | TankPro.nl
AVIA Vollenhoven uit Tilburg heeft vrijdag het eerste waterstoftankstation van het bedrijf geopend. Het ‘stand-alone’ station waar personenauto’s waterstof kunnen tanken, is te vinden bij het BP-tankstation aan de Eisenhowerlaan (N270) tussen Helmond en Eindhoven.
'verder investeren'

Vollenhoven opent bij BP Eindhoven eerste waterstoftankstation

Het eerste waterstoftankstation voor personenauto's is door AVIA Vollenhoven realiseerd op de BP-tanklocatie aan de N270 ten oosten van Eindhoven. Foto: AVIA Vollenhoven, 2023

AVIA Vollenhoven uit Tilburg heeft vrijdag het eerste waterstoftankstation van het bedrijf geopend. Het ‘stand-alone’ station waar personenauto’s groene waterstof kunnen tanken, is te vinden bij het BP-tankstation aan de Eisenhowerlaan (N270) tussen Helmond en Eindhoven.

Elektrificatie staat bij veel autoproducenten centraal. Maar het energietransitieproces omvat ook de ontwikkeling van auto´s die rijden op waterstof. AVIA Vollenhoven uit Tilburg anticipeert op die ontwikkeling door het openen van een waterstoftankstation op de BP-locatie aan de Eisenhowerlaan in Eindhoven. “Comfortabel en tanken bij een bemand station”, zegt Joep Fassaert van AVIA Vollenhoven. Met het H2 Refuel-station aan de N270 richt het bedrijf zich op personenauto’s. “Het betreft een stand-alone-exploitatie met waterstofcilinders. Veiligheid is gewaarborgd”, legt Fassaert uit. “Klanten hebben een ruime opstelplaats en de waterstofinstallatie wordt vrijgegeven via een app. Ook de vrachtwagen die waterstof lost, heeft er alle ruimte.”

45 minuten

Waterstof tanken kan zeven dagen in de week tijdens de openingstijden van het tankstation. Door middel van het vulpistool kan er getankt worden, dit werkt hetzelfde als het tanken van bijvoorbeeld CNG-aardgas. Fassaert: “We werken met 700 bar en met het slowfill-systeem zal de auto met waterstofaandrijving binnen vijfenveertig tot zestig minuten vol getankt zijn. In die periode kan de klant in onze tankshop terecht voor een kop koffie en een heerlijk Bufkes broodje.”

Aanschaf

Door de aanwezigheid van een waterstoftankstation in de regio Eindhoven is het volgens AVIA Vollenhoven voor de consument aantrekkelijk om de aanschaf van een auto op waterstof te overwegen. Momenteel hebben Toyota (Mirai) en Hyundai (Nexo) een auto met die aandrijving in het assortiment. BMW zit met de iX5 Hydrogen in een laatste testfase. “Zero emissie en een actieradius van zo’n vierhonderd kilometer op vier kilo waterstof”, weet Fassaert. Hij geeft aan dat er momenteel ook bestelbussen en vrachtauto’s op waterstof rijden. “Vooralsnog kunnen die niet bij het waterstofstation in Eindhoven aan de Eisenhowerlaan tanken vanwege een andere bar-druk.”

AVIA Vollenhoven heeft de ambitie om verder te investeren in waterstoftankmogelijkheden in haar netwerk in Zuid-Nederland.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.