Het Nederlandse Rolande heeft in het Duitse Himmelkron, even ten noorden van Bayreuth, een nieuw Bio-LNG tankstation geopend. Het is het in totaal achtste tankstation in Duitsland van het bedrijf uit Tilburg dat zich volledig richt op Bio-LNG.
'meer stations volgen'

Nederlands Rolande opent achtste Bio-LNG tankstation in Duitsland

Het nieuwe Bio-LNG tankstation voor zwaar transport, is in het Duitse Himmelkron geopend door het Tilburgse Rolande. Foto: Rolande, 2023

Het Nederlandse Rolande heeft in het Duitse Himmelkron, even ten noorden van Bayreuth, een nieuw Bio-LNG tankstation geopend. Het is het in totaal achtste tankstation in Duitsland van het bedrijf uit Tilburg dat zich volledig richt op Bio-LNG.

Het tankstation aan de Frankenring heeft twee pompen waar vrachtwagenchauffeurs Bio-LNG, biologisch liquefied natural gas, kunnen tanken en daarmee hun CO2-uitstoot kunnen reduceren. Het station is strategisch gelegen op een belangrijke route voor Noord-Zuid goederentransport van Scandinavië naar de Middellandse Zee. De opening van de tanklocatie aan de snelweg A9 tussen München en Berlijn, het achtste Bio-LNG-station van Rolande in Duitsland, betekent een belangrijke uitbreiding van het netwerk van het bedrijf in het land.

Sleutelrol

Net zoals bij eerdere locaties heeft Rolande het bedrijfsterrein gehuurd van International Diesel Service (IDS), een Europese aanbieder van tankpassen en brandstof. Het openbare zelfbedieningsstation in het Beierse Himmelkron is 24/7 geopend en vervult volgens Rolande een sleutelrol bij het op de kaart zetten van Bio-LNG als milieuvriendelijke brandstof. Met zijn grote entree en uitgang is het tankstation ideaal geschikt voor zware vrachtwagens. De futuristische architectuur is speciaal aangepast aan de functionele eisen van Bio-LNG-trucks.

Rol

De tankstations van Rolande nemen een belangrijke rol in binnen het bestaande Duitse LNG-netwerk, dat volgens het Duitse energieagentschap DENA momenteel 157 publieke tankstations telt. Rolande is daarnaast een strategische partner voor CO2-reductie in het zware wegtransport. Met de opening van het tankstation in Himmelkron boekt de aanbieder van Bio-LNG belangrijke vooruitgang met het opzetten van een pan-Europees Bio-LNG-netwerk. In Nederland en België heeft het bedrijf al een landelijk dekkend netwerk gerealiseerd. Het plan is om in Duitsland nog meer locaties te openen.

Bio-LNG wordt geproduceerd uit organische afvalstromen, bijvoorbeeld van huishoudens en landbouwbedrijven, en vloeibaar gemaakt. Bio-LNG is een circulair product en 100% fossielvrij. Vrachtwagens die op Bio-LNG rijden zijn stiller en hebben een lagere uitstoot van fijnstof en stikstof. De CO2-uitstoot is minimaal en in sommige gevallen zelfs CO2-neutraal.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nederlands Rolande opent achtste Bio-LNG tankstation in Duitsland | TankPro.nl
Het Nederlandse Rolande heeft in het Duitse Himmelkron, even ten noorden van Bayreuth, een nieuw Bio-LNG tankstation geopend. Het is het in totaal achtste tankstation in Duitsland van het bedrijf uit Tilburg dat zich volledig richt op Bio-LNG.
'meer stations volgen'

Nederlands Rolande opent achtste Bio-LNG tankstation in Duitsland

Het nieuwe Bio-LNG tankstation voor zwaar transport, is in het Duitse Himmelkron geopend door het Tilburgse Rolande. Foto: Rolande, 2023

Het Nederlandse Rolande heeft in het Duitse Himmelkron, even ten noorden van Bayreuth, een nieuw Bio-LNG tankstation geopend. Het is het in totaal achtste tankstation in Duitsland van het bedrijf uit Tilburg dat zich volledig richt op Bio-LNG.

Het tankstation aan de Frankenring heeft twee pompen waar vrachtwagenchauffeurs Bio-LNG, biologisch liquefied natural gas, kunnen tanken en daarmee hun CO2-uitstoot kunnen reduceren. Het station is strategisch gelegen op een belangrijke route voor Noord-Zuid goederentransport van Scandinavië naar de Middellandse Zee. De opening van de tanklocatie aan de snelweg A9 tussen München en Berlijn, het achtste Bio-LNG-station van Rolande in Duitsland, betekent een belangrijke uitbreiding van het netwerk van het bedrijf in het land.

Sleutelrol

Net zoals bij eerdere locaties heeft Rolande het bedrijfsterrein gehuurd van International Diesel Service (IDS), een Europese aanbieder van tankpassen en brandstof. Het openbare zelfbedieningsstation in het Beierse Himmelkron is 24/7 geopend en vervult volgens Rolande een sleutelrol bij het op de kaart zetten van Bio-LNG als milieuvriendelijke brandstof. Met zijn grote entree en uitgang is het tankstation ideaal geschikt voor zware vrachtwagens. De futuristische architectuur is speciaal aangepast aan de functionele eisen van Bio-LNG-trucks.

Rol

De tankstations van Rolande nemen een belangrijke rol in binnen het bestaande Duitse LNG-netwerk, dat volgens het Duitse energieagentschap DENA momenteel 157 publieke tankstations telt. Rolande is daarnaast een strategische partner voor CO2-reductie in het zware wegtransport. Met de opening van het tankstation in Himmelkron boekt de aanbieder van Bio-LNG belangrijke vooruitgang met het opzetten van een pan-Europees Bio-LNG-netwerk. In Nederland en België heeft het bedrijf al een landelijk dekkend netwerk gerealiseerd. Het plan is om in Duitsland nog meer locaties te openen.

Bio-LNG wordt geproduceerd uit organische afvalstromen, bijvoorbeeld van huishoudens en landbouwbedrijven, en vloeibaar gemaakt. Bio-LNG is een circulair product en 100% fossielvrij. Vrachtwagens die op Bio-LNG rijden zijn stiller en hebben een lagere uitstoot van fijnstof en stikstof. De CO2-uitstoot is minimaal en in sommige gevallen zelfs CO2-neutraal.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.