Het Nederlandse Rolande, pionier in duurzaam wegtransport met een focus op bio-LNG, heeft in Ziesar vlakbij Berlijn een tankstation met twee LNG-pompen geopend. Het tankstation ligt pal naast de snelweg A2 en strategisch op een belangrijke route voor Oost-West en Noord-Zuid goederentransport voor de Baltische Zee- en Noordzeeregio.
meer stations volgen

Rolande breidt Duitse LNG-netwerk uit met nieuw tankstation bij Berlijn

Het Tilburgse bedrijf Rolande heeft vlakbij Berlijn een hypermodern LNG-tankstation geopend voor vrachtverkeer. Foto: Rolande, 2023

Het Nederlandse Rolande, pionier in duurzaam wegtransport met een focus op bio-LNG, heeft in Ziesar vlakbij Berlijn een tankstation met twee LNG-pompen geopend. Het tankstation ligt pal naast de snelweg A2 en strategisch op een belangrijke route voor Oost-West en Noord-Zuid goederentransport voor de Baltische Zee- en Noordzeeregio.

Het nieuwe station is het zevende Duitse LNG-station van Rolande. Net zoals bij zijn andere locaties heeft de aanbieder van bio-LNG het bedrijfsterrein gehuurd van International Diesel Service. Het openbare zelfbedieningsstation in Ziesar in de deelstaat Brandenburg is 24/7 geopend en vervult een sleutelrol bij het op de kaart zetten van LNG als milieuvriendelijke brandstof. Met zijn grote entree en uitgang is het truckstation volgens Rolande ideaal geschikt voor zware vrachtwagens. Dit maakt het makkelijker voor klanten om brandstof bij te vullen. De futuristische architectuur is speciaal aangepast aan de functionele eisen van LNG-trucks.

LNG-netwerk

De tankstations van Rolande nemen een belangrijke rol in binnen het bestaande Duitse LNG-netwerk, dat volgens het Duitse energieagentschap DENA momenteel 152 publieke tankstations omvat. Met de opening van het truckstation in Ziesar boekt Rolande belangrijke vooruitgang met het opzetten van een pan-Europees LNG-netwerk. Het bedrijf heeft in Nederland en België al een landelijk dekkend netwerk gerealiseerd. Het plan is om in Duitsland voor het einde van het jaar nog meer locaties te openen.

Verduurzaming

“De uitbreiding van ons netwerk blijft belangrijk in de verduurzaming van goederentransport”, zegt CEO Jolon van der Schuit van Rolande. “Bio-LNG is een volledig fossielvrij en circulair product. Het levert een besparing op tot honderd procent CO2-uitstoot ten opzichte van diesel. Door rijden op Bio-LNG op grotere schaal mogelijk te maken, dragen we samen met onze klanten bij aan de doelstelling van de Europese Commissie om in 2030 in deze sector klimaatneutraal te opereren.”

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rolande breidt Duitse LNG-netwerk uit met nieuw tankstation bij Berlijn | TankPro.nl
Het Nederlandse Rolande, pionier in duurzaam wegtransport met een focus op bio-LNG, heeft in Ziesar vlakbij Berlijn een tankstation met twee LNG-pompen geopend. Het tankstation ligt pal naast de snelweg A2 en strategisch op een belangrijke route voor Oost-West en Noord-Zuid goederentransport voor de Baltische Zee- en Noordzeeregio.
meer stations volgen

Rolande breidt Duitse LNG-netwerk uit met nieuw tankstation bij Berlijn

Het Tilburgse bedrijf Rolande heeft vlakbij Berlijn een hypermodern LNG-tankstation geopend voor vrachtverkeer. Foto: Rolande, 2023

Het Nederlandse Rolande, pionier in duurzaam wegtransport met een focus op bio-LNG, heeft in Ziesar vlakbij Berlijn een tankstation met twee LNG-pompen geopend. Het tankstation ligt pal naast de snelweg A2 en strategisch op een belangrijke route voor Oost-West en Noord-Zuid goederentransport voor de Baltische Zee- en Noordzeeregio.

Het nieuwe station is het zevende Duitse LNG-station van Rolande. Net zoals bij zijn andere locaties heeft de aanbieder van bio-LNG het bedrijfsterrein gehuurd van International Diesel Service. Het openbare zelfbedieningsstation in Ziesar in de deelstaat Brandenburg is 24/7 geopend en vervult een sleutelrol bij het op de kaart zetten van LNG als milieuvriendelijke brandstof. Met zijn grote entree en uitgang is het truckstation volgens Rolande ideaal geschikt voor zware vrachtwagens. Dit maakt het makkelijker voor klanten om brandstof bij te vullen. De futuristische architectuur is speciaal aangepast aan de functionele eisen van LNG-trucks.

LNG-netwerk

De tankstations van Rolande nemen een belangrijke rol in binnen het bestaande Duitse LNG-netwerk, dat volgens het Duitse energieagentschap DENA momenteel 152 publieke tankstations omvat. Met de opening van het truckstation in Ziesar boekt Rolande belangrijke vooruitgang met het opzetten van een pan-Europees LNG-netwerk. Het bedrijf heeft in Nederland en België al een landelijk dekkend netwerk gerealiseerd. Het plan is om in Duitsland voor het einde van het jaar nog meer locaties te openen.

Verduurzaming

“De uitbreiding van ons netwerk blijft belangrijk in de verduurzaming van goederentransport”, zegt CEO Jolon van der Schuit van Rolande. “Bio-LNG is een volledig fossielvrij en circulair product. Het levert een besparing op tot honderd procent CO2-uitstoot ten opzichte van diesel. Door rijden op Bio-LNG op grotere schaal mogelijk te maken, dragen we samen met onze klanten bij aan de doelstelling van de Europese Commissie om in 2030 in deze sector klimaatneutraal te opereren.”

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.