Rolande opent nieuw Bio-LNG-station en behaalt mijlpaal 25 tanklocaties
verduurzaming

Rolande opent nieuw Bio-LNG-station en behaalt mijlpaal 25 tanklocaties

‘We zetten opnieuw een grote stap in de verdere verduurzaming van het wegtransport’, aldus Rolande bij de opening van het tankstation in Heteren. Foto: Rolande, 2023

Rolande heeft op bedrijventerrein Poort van Midden Gelderland nabij Heteren een nieuw tankstation geopend. Met de tanklocatie dat zich vooral richt op Bio-LNG voor zwaar wegtransport heeft het Tilburgse bedrijf de mijlpaal van 25 tankstations bereikt.

‘We zetten opnieuw een grote stap in de verdere verduurzaming van het wegtransport’, zo laat Rolande trots weten bij de opening van het nieuwe tankstation aan de Muskushouwsestraat in Heteren (foto). Gerealiseerd vlakbij de snelweg A50 in de driehoek Wageningen-Nijmegen-Arnhem ligt de nieuwe Rolande volgens het bedrijf zeer strategisch, zeker voor vrachtverkeer. Ook stimuleert het nabijgelegen bedrijven om een verduurzamingsstap in hun wagenpark te maken. “De uitbreiding van ons netwerk blijft belangrijk in de verduurzaming van goederentransport”, licht CEO Jolon van der Schuit van Rolande toe. “Bio-LNG is een volledig fossielvrij en circulair product. Ten opzichte van diesel levert het een besparing op tot 100 procent van de CO2-uitstoot. Door rijden op Bio-LNG op grotere schaal mogelijk te maken, dragen we samen met onze klanten bij aan de doelstelling van de Europese Commissie om in 2030 in deze sector klimaatneutraal te opereren.”

Eigen beheer

De realisatie van het tankstation is onderdeel van het project BioLNG4EU en wordt gesubsidieerd door de Europese Unie vanuit het CEF programma. Om het aandeel Bio-LNG sneller te laten groeien en hiermee ook de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verkleinen werkt Rolande aan meerdere projecten om in eigen beheer regionaal Bio-LNG te gaan produceren. Dit is eveneens onderdeel van project BIOLNG4EU.

25 in totaal

Rolande Heteren is de veertiende Nederlandse locatie van het bedrijf uit Tilburg en de 25e in totaal. Het zelfbedieningsstation is zeven dagen in de week geopend tussen 06.00 en 23.00 uur en heeft twee LNG-pompen. Rolande ontwikkelt, bouwt en exploiteert een eigen netwerk van Bio-LNG-tankstations in Europa. Dat telt inmiddels 25 eigen stations in Nederland, België en Duitsland, met daarnaast een groot netwerk van partnerstations waar klanten met een Rolande-pas kunnen tanken.

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rolande opent nieuw Bio-LNG-station en behaalt mijlpaal 25 tanklocaties | TankPro.nl
Rolande opent nieuw Bio-LNG-station en behaalt mijlpaal 25 tanklocaties
verduurzaming

Rolande opent nieuw Bio-LNG-station en behaalt mijlpaal 25 tanklocaties

‘We zetten opnieuw een grote stap in de verdere verduurzaming van het wegtransport’, aldus Rolande bij de opening van het tankstation in Heteren. Foto: Rolande, 2023

Rolande heeft op bedrijventerrein Poort van Midden Gelderland nabij Heteren een nieuw tankstation geopend. Met de tanklocatie dat zich vooral richt op Bio-LNG voor zwaar wegtransport heeft het Tilburgse bedrijf de mijlpaal van 25 tankstations bereikt.

‘We zetten opnieuw een grote stap in de verdere verduurzaming van het wegtransport’, zo laat Rolande trots weten bij de opening van het nieuwe tankstation aan de Muskushouwsestraat in Heteren (foto). Gerealiseerd vlakbij de snelweg A50 in de driehoek Wageningen-Nijmegen-Arnhem ligt de nieuwe Rolande volgens het bedrijf zeer strategisch, zeker voor vrachtverkeer. Ook stimuleert het nabijgelegen bedrijven om een verduurzamingsstap in hun wagenpark te maken. “De uitbreiding van ons netwerk blijft belangrijk in de verduurzaming van goederentransport”, licht CEO Jolon van der Schuit van Rolande toe. “Bio-LNG is een volledig fossielvrij en circulair product. Ten opzichte van diesel levert het een besparing op tot 100 procent van de CO2-uitstoot. Door rijden op Bio-LNG op grotere schaal mogelijk te maken, dragen we samen met onze klanten bij aan de doelstelling van de Europese Commissie om in 2030 in deze sector klimaatneutraal te opereren.”

Eigen beheer

De realisatie van het tankstation is onderdeel van het project BioLNG4EU en wordt gesubsidieerd door de Europese Unie vanuit het CEF programma. Om het aandeel Bio-LNG sneller te laten groeien en hiermee ook de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verkleinen werkt Rolande aan meerdere projecten om in eigen beheer regionaal Bio-LNG te gaan produceren. Dit is eveneens onderdeel van project BIOLNG4EU.

25 in totaal

Rolande Heteren is de veertiende Nederlandse locatie van het bedrijf uit Tilburg en de 25e in totaal. Het zelfbedieningsstation is zeven dagen in de week geopend tussen 06.00 en 23.00 uur en heeft twee LNG-pompen. Rolande ontwikkelt, bouwt en exploiteert een eigen netwerk van Bio-LNG-tankstations in Europa. Dat telt inmiddels 25 eigen stations in Nederland, België en Duitsland, met daarnaast een groot netwerk van partnerstations waar klanten met een Rolande-pas kunnen tanken.

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.