Honderd tankstations G&V Energy in 2025 veranderd in ‘energy hub’
voortrekkersrol vervullen

Honderd tankstations G&V Energy in 2025 veranderd in ‘energy hub’

Onder het motto ‘Green is our way to go!’ transformeert de Vlaamse G&V Energy Group in samenwerking met Allego in hoog tempo eigen tankstations naar energy hub. Foto: Allego, 2023

De Vlaamse G&V Energy Group wil in 2025 minimaal honderd tankstations in het eigen netwerk hebben veranderd in een zogenaamde ‘energy hub’. Dat doet het bedrijf door samen met het Nederlandse Allego snelladers op de locaties te plaatsen.

Onder het motto ‘Green is our way to go!’ transformeert de Vlaamse G&V Energy Group in samenwerking met Allego in hoog tempo eigen tankstations naar energy hub. Dat zijn goed bereikbare locaties waar automobilisten kunnen tanken, hun EV snelladen en in alle rust eten en drinken in een aangename shop. Het bedrijf heeft sinds juni 2022, toen het in samenwerking met Allego de eerste energy hub opende aan de Noorderlaan in Antwerpen, een dertigtal energy hubs gerealiseerd. In de periode tot en met 2025 moeten dat er verspreid over België tegen de honderd worden.

Voortrekkersrol

G&V is met ruim tweehonderd tankstations de grootste onafhankelijke speler op de Belgische tankstationmarkt. Het bedrijf wil graag een voortrekkersrol vervullen in de energietransitie. Op de allereerste snellaadlocatie die de partijen samen met energieleverancier en installatiepartner ENGIE realiseerden, werden reeds aanwezige benzine- en dieselpompen onder de luifel vervangen door High Power Chargers (HPC). Twee pompen maakten plaats voor eenzelfde aantal snelladers met een vermogen van 300 kW. Aan de achterkant van het station werden bovendien nog eens twee extra snelladers van elk 300 kW gerealiseerd, onder de allereerste Allego-branded luifel.
BreakPoints

Het creëren van energy hubs gaat bij G&V Energy gepaard met het vernieuwen van de huidige shops in het netwerk naar ‘trendy’ BreakPoints waar klanten tijdens het laden kunnen uitrusten of bijvoorbeeld werken. Het shopconcept is reeds bij dertig stations in het netwerk terug te vinden, inclusief bij die aan de Noorderlaan. Ook dit aantal wil G&V Energy de komende jaren vergroten.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Honderd tankstations G&V Energy in 2025 veranderd in ‘energy hub’ | TankPro.nl
Honderd tankstations G&V Energy in 2025 veranderd in ‘energy hub’
voortrekkersrol vervullen

Honderd tankstations G&V Energy in 2025 veranderd in ‘energy hub’

Onder het motto ‘Green is our way to go!’ transformeert de Vlaamse G&V Energy Group in samenwerking met Allego in hoog tempo eigen tankstations naar energy hub. Foto: Allego, 2023

De Vlaamse G&V Energy Group wil in 2025 minimaal honderd tankstations in het eigen netwerk hebben veranderd in een zogenaamde ‘energy hub’. Dat doet het bedrijf door samen met het Nederlandse Allego snelladers op de locaties te plaatsen.

Onder het motto ‘Green is our way to go!’ transformeert de Vlaamse G&V Energy Group in samenwerking met Allego in hoog tempo eigen tankstations naar energy hub. Dat zijn goed bereikbare locaties waar automobilisten kunnen tanken, hun EV snelladen en in alle rust eten en drinken in een aangename shop. Het bedrijf heeft sinds juni 2022, toen het in samenwerking met Allego de eerste energy hub opende aan de Noorderlaan in Antwerpen, een dertigtal energy hubs gerealiseerd. In de periode tot en met 2025 moeten dat er verspreid over België tegen de honderd worden.

Voortrekkersrol

G&V is met ruim tweehonderd tankstations de grootste onafhankelijke speler op de Belgische tankstationmarkt. Het bedrijf wil graag een voortrekkersrol vervullen in de energietransitie. Op de allereerste snellaadlocatie die de partijen samen met energieleverancier en installatiepartner ENGIE realiseerden, werden reeds aanwezige benzine- en dieselpompen onder de luifel vervangen door High Power Chargers (HPC). Twee pompen maakten plaats voor eenzelfde aantal snelladers met een vermogen van 300 kW. Aan de achterkant van het station werden bovendien nog eens twee extra snelladers van elk 300 kW gerealiseerd, onder de allereerste Allego-branded luifel.
BreakPoints

Het creëren van energy hubs gaat bij G&V Energy gepaard met het vernieuwen van de huidige shops in het netwerk naar ‘trendy’ BreakPoints waar klanten tijdens het laden kunnen uitrusten of bijvoorbeeld werken. Het shopconcept is reeds bij dertig stations in het netwerk terug te vinden, inclusief bij die aan de Noorderlaan. Ook dit aantal wil G&V Energy de komende jaren vergroten.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.