Waterstoftankstation Antwerpen CMB.TECH

Eerste multimodale waterstoftankstation ter wereld geopend

In de haven van Antwerpen werd deze maand het eerste multimodale waterstoftankstation ter wereld geopend. Bij het tankstation van Compagnie Maritime Belge (CMB), gelegen aan het Havenhuis, wordt groene waterstof geproduceerd en aangeboden voor zowel schepen, tube trailers (mobiele waterstoftankstations), auto’s, vrachtwagens als bussen.

‘’Met de realisatie van het waterstoftankstation bewijst CMB.TECH dat het de volledige keten beheerst van de productie van de groene brandstof tot en met het gebruik van waterstof in verschillende toepassingen. Het concept zal de komende maanden verder worden verfijnd en is klaar om opgeschaald te worden. Havens zullen in de toekomst waterstof-hotspots worden omdat je daar een grote concentratie hebt aan toepassingen die lastig te elektrificeren zijn. We zijn dan ook heel verheugd dat we na twee en een half jaar ontwikkeling het station in gebruik kunnen nemen’’, aldus chief technology officer Roy Campe.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.