Online portal van SODA geeft inzicht in doorrijders

Via de vernieuwde online portal van ServiceOrganisatie Directe Aansprakelijkstelling (SODA) kunnen tankstationhouders exact zien welke doorrijders er zijn geweest bij het tankstation. Met de portal wordt het voor ondernemers niet alleen inzichtelijk welke rekeningen er nog openstaan, maar ook welke inmiddels betaald zijn. “We geven op deze manier 24/7 inzicht in de status van alle onbetaalde tankbonnen’’, aldus Lourens ‘t Hart van SODA.

Elk jaar wordt een groot aantal rekeningen bij de benzinepomp niet betaald. ‘’Uitgaande van tweeduizend bemande tankstations, gaat het jaarlijks om 104.000 onbetaalde tankbonnen’’, vertelde Niels van Os van SODA eerder aan TankPro. SODA helpt ondernemers om de financiële schade die gepaard gaat met brandstofdiefstal te verhalen op de brandstofdief. Daarbij gaat het niet alleen om de kosten van een tankbon, maar ook om een schadevergoeding.

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

SODA portal
De portal van SODA geeft inzicht in de ingediende zaken.

Maar, het komt ook voor dat klanten hun portemonnee thuis hebben laten liggen of tijdens het afrekenen van een ander product vergeten om ook de brandstof te betalen. Daarnaast kan het zijn dat er bijvoorbeeld sprake is van een pinstoring en de klant simpelweg niet kan betalen. Ook met die gevallen houdt SODA zich bezig.

Overzicht vorderingen

Wie de geüpdate portal opent en inlogt, krijgt een overzicht van al die verschillende vorderingen die bij SODA zijn gemeld door de ondernemer. ‘’Voor de tankstationhouder wordt met de data inzichtelijk wat de stand van zaken is van de dossiers. Hierdoor kan snel geschakeld worden als een klant zich aan de kassa meldt om te vragen naar de openstaande rekening’’, zegt Lourens ‘t Hart, contactpersoon tankstations bij SODA.

In de portal van de organisatie kan bovendien ingezoomd worden op de specifieke gegevens van die openstaande tankbonnen. Zo kan per jaar, per maand, per dag en zelfs per tijdstip gezien worden hoeveel klanten er vandoor gingen zonder aan hun betalingsverplichting te voldoen.

Pomp dichtzetten

Door het analyseren van de specifieke gegeven kunnen door de ondernemer maatregelen genomen worden in het geval brandstofdiefstal, zegt ’t Hart. ”Het is inzichtelijk op welke dag en hoe laat er veel onbetaalde bonnen ontstaan. Met deze informatie kan er gericht gekeken worden naar oplossingen. Op momenten dat er veel onbetaalde bonnen zijn, kan bijvoorbeeld een aantal pompen standaard dichtgezet worden om te voorkomen dat het probleem zich herhaalt.’’ Ook geeft SODA trainingen en adviezen ter preventie van de diefstal. ‘’Zo kunnen we samen met de eigenaar van het tankstation proberen om actie te ondernemen.’’

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

SODA kan gericht trainingen aanbieden als duidelijk wordt wanneer er vaak sprake is van onbetaalde tankbonnen.

De portal is volgens ‘t Hart een interessante oplossing voor een brede groep personen binnen de sector. ‘’Voor de manager van een tankstation is het ontzettend handig en geeft het direct inzicht in de lopende dossiers bij SODA. Indien nodig kan hij of zij direct een vraag stellen of een zaak intrekken als deze alsnog betaald is. Voor de organisaties waar sprake is van een hoofdkantoor, of retailers met meerdere locaties, is het handig om van alle stations die gekoppeld zijn de zaken in te zien. Zo kan er bijvoorbeeld informatie voor het management verzameld worden, maar de ondernemer bepaalt uiteindelijk wie welke informatie in de portal tot zijn beschikking krijgt.’’

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Online portal van SODA geeft inzicht in doorrijders | TankPro.nl

Online portal van SODA geeft inzicht in doorrijders

Via de vernieuwde online portal van ServiceOrganisatie Directe Aansprakelijkstelling (SODA) kunnen tankstationhouders exact zien welke doorrijders er zijn geweest bij het tankstation. Met de portal wordt het voor ondernemers niet alleen inzichtelijk welke rekeningen er nog openstaan, maar ook welke inmiddels betaald zijn. “We geven op deze manier 24/7 inzicht in de status van alle onbetaalde tankbonnen’’, aldus Lourens ‘t Hart van SODA.

Elk jaar wordt een groot aantal rekeningen bij de benzinepomp niet betaald. ‘’Uitgaande van tweeduizend bemande tankstations, gaat het jaarlijks om 104.000 onbetaalde tankbonnen’’, vertelde Niels van Os van SODA eerder aan TankPro. SODA helpt ondernemers om de financiële schade die gepaard gaat met brandstofdiefstal te verhalen op de brandstofdief. Daarbij gaat het niet alleen om de kosten van een tankbon, maar ook om een schadevergoeding.

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

SODA portal
De portal van SODA geeft inzicht in de ingediende zaken.

Maar, het komt ook voor dat klanten hun portemonnee thuis hebben laten liggen of tijdens het afrekenen van een ander product vergeten om ook de brandstof te betalen. Daarnaast kan het zijn dat er bijvoorbeeld sprake is van een pinstoring en de klant simpelweg niet kan betalen. Ook met die gevallen houdt SODA zich bezig.

Overzicht vorderingen

Wie de geüpdate portal opent en inlogt, krijgt een overzicht van al die verschillende vorderingen die bij SODA zijn gemeld door de ondernemer. ‘’Voor de tankstationhouder wordt met de data inzichtelijk wat de stand van zaken is van de dossiers. Hierdoor kan snel geschakeld worden als een klant zich aan de kassa meldt om te vragen naar de openstaande rekening’’, zegt Lourens ‘t Hart, contactpersoon tankstations bij SODA.

In de portal van de organisatie kan bovendien ingezoomd worden op de specifieke gegevens van die openstaande tankbonnen. Zo kan per jaar, per maand, per dag en zelfs per tijdstip gezien worden hoeveel klanten er vandoor gingen zonder aan hun betalingsverplichting te voldoen.

Pomp dichtzetten

Door het analyseren van de specifieke gegeven kunnen door de ondernemer maatregelen genomen worden in het geval brandstofdiefstal, zegt ’t Hart. ”Het is inzichtelijk op welke dag en hoe laat er veel onbetaalde bonnen ontstaan. Met deze informatie kan er gericht gekeken worden naar oplossingen. Op momenten dat er veel onbetaalde bonnen zijn, kan bijvoorbeeld een aantal pompen standaard dichtgezet worden om te voorkomen dat het probleem zich herhaalt.’’ Ook geeft SODA trainingen en adviezen ter preventie van de diefstal. ‘’Zo kunnen we samen met de eigenaar van het tankstation proberen om actie te ondernemen.’’

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

SODA kan gericht trainingen aanbieden als duidelijk wordt wanneer er vaak sprake is van onbetaalde tankbonnen.

De portal is volgens ‘t Hart een interessante oplossing voor een brede groep personen binnen de sector. ‘’Voor de manager van een tankstation is het ontzettend handig en geeft het direct inzicht in de lopende dossiers bij SODA. Indien nodig kan hij of zij direct een vraag stellen of een zaak intrekken als deze alsnog betaald is. Voor de organisaties waar sprake is van een hoofdkantoor, of retailers met meerdere locaties, is het handig om van alle stations die gekoppeld zijn de zaken in te zien. Zo kan er bijvoorbeeld informatie voor het management verzameld worden, maar de ondernemer bepaalt uiteindelijk wie welke informatie in de portal tot zijn beschikking krijgt.’’

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.