Greenpoint Oude-Tonge waterstof

Jarige Van Kessel begint met bouw waterstoftankstation Oude-Tonge

In het Zuid-Hollandse Oude-Tonge is door Greenpoint, dat onderdeel is van Van Kessel, het startschot gegeven voor de bouw van een waterstoftankstation. Het vulpunt wordt gerealiseerd op het bestaande multifuel-tankstation van het bedrijf aan de N59. Daarnaast viel er nog wat te vieren, want het bedrijf bestaat deze week precies honderd jaar.

Afgelopen week werd de eerste opdracht voor de bouw van het waterstofvulpunt ondertekend. Medio oktober begint het werk. Het is de bedoeling dat er in juni 2022 ‘net zo snel waterstof getankt kan worden als benzine’. Om dat doel te behalen, worden vulpunten van 350 en 700 bar gerealiseerd.   

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.