Tankstation Shell Green Planet in Pesse mag uitbreiden

Na het Hoogeveense college van B en W heeft vorige week ook de gemeenteraad een zogeheten ‘Verklaring van geen bedenkingen’ afgegeven. Daarmee is de weg vrij voor de uitbreiding van Shell Green Planet.

Op het terrein in het Drentse Pesse, gelegen in de gemeente Hoogeveen, mag een tankeiland voor LNG, waterstof en (bio)diesel gebouwd worden, als ook een vrachtwagenparkeerplaats waar geladen kan worden. Ter compensatie wil de gemeenteraad dat er nieuw bos wordt aangeplant. Ook moet er tijdens de werkzaamheden op archeologische sporen gelet worden. De eventuele berging ervan is op kosten van de vergunninghouder.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.