Tank & Schenk: ruim half miljoen euro voor verenigingsleven

Nog geen vijf jaar na de opening van het eerste Peut-station en het daarbij behorende spaarsysteem in Moordrecht, is er ruim 500.000 euro geschonken aan lokale sportverenigingen, culturele instanties, muziekgroepen en goede doelen. Voor elke liter brandstof die de klant tankt, gaat er 1 eurocent naar een lokale vereniging of goed doel. De klant kan het doel zelf op een tablet bij de kassa kiezen.

Tank & Schenk zorgt volgens de initiatiefnemers voor meer betrokkenheid bij de klanten. Waar ondernemers voorheen de verenigingen sponsorden en niemand van die clubs zag op zijn voorterrein, zien ze – nu de clubleden kunnen sparen voor hun eigen vereniging – dat hier gretig gebruik van wordt gemaakt.

“Een volle tank en een goed gevoel, dat is wat ondernemers met Tank & Schenk bereiken. Een spaarprogramma van Coöperatieve Vereniging Peut de Vrije Pomp dat de lokale betrokkenheid van de tankstation-ondernemers onderstreept en hun klanten de gelegenheid geeft om met een goed gevoel het tankstation te verlaten.”

De Vrije Pomp

Peut is een tankstationmerk dat in 2014 werd gelanceerd door het ondernemerscollectief De Vrije Pomp (DVP). De inkoopcoöperatie richt zich onder meer op samen inkopen van brandstof. Door gezamenlijk als tankstation-ondernemers in te kopen via Platts valt de marge hoger uit. Daarnaast levert DVP ook eigen ruitenwisservloeistof en smeermiddelen. Ook is er een eigen tankpas, waarmee klanten overal in Nederland kunnen tanken. Leden pakken daarbij de volle marge. In ons land zijn er op dit moment zestien Peut-locaties.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tank & Schenk: ruim half miljoen euro voor verenigingsleven | TankPro.nl

Tank & Schenk: ruim half miljoen euro voor verenigingsleven

Nog geen vijf jaar na de opening van het eerste Peut-station en het daarbij behorende spaarsysteem in Moordrecht, is er ruim 500.000 euro geschonken aan lokale sportverenigingen, culturele instanties, muziekgroepen en goede doelen. Voor elke liter brandstof die de klant tankt, gaat er 1 eurocent naar een lokale vereniging of goed doel. De klant kan het doel zelf op een tablet bij de kassa kiezen.

Tank & Schenk zorgt volgens de initiatiefnemers voor meer betrokkenheid bij de klanten. Waar ondernemers voorheen de verenigingen sponsorden en niemand van die clubs zag op zijn voorterrein, zien ze – nu de clubleden kunnen sparen voor hun eigen vereniging – dat hier gretig gebruik van wordt gemaakt.

“Een volle tank en een goed gevoel, dat is wat ondernemers met Tank & Schenk bereiken. Een spaarprogramma van Coöperatieve Vereniging Peut de Vrije Pomp dat de lokale betrokkenheid van de tankstation-ondernemers onderstreept en hun klanten de gelegenheid geeft om met een goed gevoel het tankstation te verlaten.”

De Vrije Pomp

Peut is een tankstationmerk dat in 2014 werd gelanceerd door het ondernemerscollectief De Vrije Pomp (DVP). De inkoopcoöperatie richt zich onder meer op samen inkopen van brandstof. Door gezamenlijk als tankstation-ondernemers in te kopen via Platts valt de marge hoger uit. Daarnaast levert DVP ook eigen ruitenwisservloeistof en smeermiddelen. Ook is er een eigen tankpas, waarmee klanten overal in Nederland kunnen tanken. Leden pakken daarbij de volle marge. In ons land zijn er op dit moment zestien Peut-locaties.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.