McDonald’s zet snellaadpalen neer in oosten van Nederland

McDrive Edition Foto ; Pim Ras

De eerste snellaadpalen bij locaties van McDonald’s in Overijssel, Gelderland en Drenthe kunnen vanaf deze week gebruikt worden. De fastfoodketen wil komende drie jaar snellaadpunten neerzetten bij alle restaurants in Nederland met een McDrive, 168 in totaal. McDonald’s doet dit in samenwerking met energiemaatschappij Vattenfall.

Het gaat bij de drie nieuwe locaties om laadpalen waarmee met 50 kW kan worden geladen. Binnen een half uur kunnen bestuurders van een elektrische auto hun batterij daarmee tot 80 procent opladen. De stroom is volgens de energiemaatschappij volledig groen en opgewekt door Nederlandse windmolens.

Volgens Bas Klaassen van McDonald’s zet de keten hiermee een belangrijke stap. “We zijn heel blij met de toevoeging van deze drie snellaadpunten. We werken hard aan de uitbreiding van de snellaadpunten om ruim 160 restaurants van laadpunten te voorzien. De snellaadpunten draaien op volledig groene energie, en zorgen dat onze gasten na een bezoekje aan het restaurant binnen 30 minuten volwaardig laden hun reis weer kunnen vervolgen.”

Fossielvrij

Vattenfall wil het voor klanten mogelijk maken om fossielvrij te leven, thuis, op het werk én onderweg. “Nederland krijgt steeds meer volledig elektrische auto’s, maar om van A naar B te kunnen komen, is de actieradius van elektrische voertuigen niet altijd groot genoeg”, legt Pieter van Ommeren, directeur E-mobility bij het energiebedrijf, uit. “De snellaadpunten die Vattenfall nu en de komende jaren bij McDonald’s installeert, dragen in hoge mate bij aan een goede infrastructuur voor elektrisch vervoer en stimuleren hopelijk nog meer mensen om over te stappen op elektrisch rijden.”

Vattenfall heeft ruim zevenduizend laadpunten door heel Nederland in beheer en is een van de grotere spelers op het gebied van publiek laden. Op deze publieke laadpunten vinden maandelijks meer dan 90.000 laadsessies plaats, goed voor 10 GWh (groene) stroom en 50 miljoen emissievrije kilometers. Daarnaast stimuleert het bedrijf ook het gebruik van elektrische voertuigen door de eigen medewerkers.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

McDonald’s zet snellaadpalen neer in oosten van Nederland | TankPro.nl

McDonald’s zet snellaadpalen neer in oosten van Nederland

McDrive Edition Foto ; Pim Ras

De eerste snellaadpalen bij locaties van McDonald’s in Overijssel, Gelderland en Drenthe kunnen vanaf deze week gebruikt worden. De fastfoodketen wil komende drie jaar snellaadpunten neerzetten bij alle restaurants in Nederland met een McDrive, 168 in totaal. McDonald’s doet dit in samenwerking met energiemaatschappij Vattenfall.

Het gaat bij de drie nieuwe locaties om laadpalen waarmee met 50 kW kan worden geladen. Binnen een half uur kunnen bestuurders van een elektrische auto hun batterij daarmee tot 80 procent opladen. De stroom is volgens de energiemaatschappij volledig groen en opgewekt door Nederlandse windmolens.

Volgens Bas Klaassen van McDonald’s zet de keten hiermee een belangrijke stap. “We zijn heel blij met de toevoeging van deze drie snellaadpunten. We werken hard aan de uitbreiding van de snellaadpunten om ruim 160 restaurants van laadpunten te voorzien. De snellaadpunten draaien op volledig groene energie, en zorgen dat onze gasten na een bezoekje aan het restaurant binnen 30 minuten volwaardig laden hun reis weer kunnen vervolgen.”

Fossielvrij

Vattenfall wil het voor klanten mogelijk maken om fossielvrij te leven, thuis, op het werk én onderweg. “Nederland krijgt steeds meer volledig elektrische auto’s, maar om van A naar B te kunnen komen, is de actieradius van elektrische voertuigen niet altijd groot genoeg”, legt Pieter van Ommeren, directeur E-mobility bij het energiebedrijf, uit. “De snellaadpunten die Vattenfall nu en de komende jaren bij McDonald’s installeert, dragen in hoge mate bij aan een goede infrastructuur voor elektrisch vervoer en stimuleren hopelijk nog meer mensen om over te stappen op elektrisch rijden.”

Vattenfall heeft ruim zevenduizend laadpunten door heel Nederland in beheer en is een van de grotere spelers op het gebied van publiek laden. Op deze publieke laadpunten vinden maandelijks meer dan 90.000 laadsessies plaats, goed voor 10 GWh (groene) stroom en 50 miljoen emissievrije kilometers. Daarnaast stimuleert het bedrijf ook het gebruik van elektrische voertuigen door de eigen medewerkers.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.