Shell plaatst 200 extra snelladers bij tankstations in Nederland

Shell gaat flink investeren in snellaadpalen in Nederland. Het olie- en gasconcern heeft bekendgemaakt dat er komende tijd maar liefst tweehonderd snelladers bijkomen. Die worden geplaatst bij tankstations van Shell. Op dit moment zijn er in ons land in totaal ongeveer al duizend snelle laadpunten waar elektrische auto’s opgeladen kunnen worden. 

Dat Shell met de oplaadservice Shell Recharge wil inspelen op de groei van het aantal elektrische auto’s in ons land, was al bekend. Maar dat de oliemaatschappij in een keer tweehonderd snelladers gaat plaatsen – 20 procent van het huidige aantal snellaadpunten in Nederland – is nieuw.

De tweehonderd extra snelladers komen volgens Shell bovenop de reeds aangekondigde vijfhonderd snelladers die in samenwerking met de joint venture IONITY in Europa worden neergezet. Naast de snelle laadmogelijkheden zijn er in Europa op dit moment ook al 100.000 reguliere laadpunten via het netwerk van Shell-dochter New Motion beschikbaar. Volgens het olieconcern is de elektriciteit die klanten afnemen, afkomstig van groene, Nederlandse energiebronnen.

Naast het plaatsen van snelladers richt Shell zich ook op andere alternatieve brandstoffen, waaronder LNG. Het concern ziet vloeibaar aardgas als een interessant alternatief voor met name zwaar vrachtverkeer en voor de scheepvaart. Eerder liet de oliemaatschappij al weten ook aan de slag te gaan met waterstof.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Shell plaatst 200 extra snelladers bij tankstations in Nederland | TankPro.nl

Shell plaatst 200 extra snelladers bij tankstations in Nederland

Shell gaat flink investeren in snellaadpalen in Nederland. Het olie- en gasconcern heeft bekendgemaakt dat er komende tijd maar liefst tweehonderd snelladers bijkomen. Die worden geplaatst bij tankstations van Shell. Op dit moment zijn er in ons land in totaal ongeveer al duizend snelle laadpunten waar elektrische auto’s opgeladen kunnen worden. 

Dat Shell met de oplaadservice Shell Recharge wil inspelen op de groei van het aantal elektrische auto’s in ons land, was al bekend. Maar dat de oliemaatschappij in een keer tweehonderd snelladers gaat plaatsen – 20 procent van het huidige aantal snellaadpunten in Nederland – is nieuw.

De tweehonderd extra snelladers komen volgens Shell bovenop de reeds aangekondigde vijfhonderd snelladers die in samenwerking met de joint venture IONITY in Europa worden neergezet. Naast de snelle laadmogelijkheden zijn er in Europa op dit moment ook al 100.000 reguliere laadpunten via het netwerk van Shell-dochter New Motion beschikbaar. Volgens het olieconcern is de elektriciteit die klanten afnemen, afkomstig van groene, Nederlandse energiebronnen.

Naast het plaatsen van snelladers richt Shell zich ook op andere alternatieve brandstoffen, waaronder LNG. Het concern ziet vloeibaar aardgas als een interessant alternatief voor met name zwaar vrachtverkeer en voor de scheepvaart. Eerder liet de oliemaatschappij al weten ook aan de slag te gaan met waterstof.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.