Tankstation Vakbeurs: Shell presenteert wereldprimeur in Houten

Shell Hydrogen Station Germany 2015

Shell heeft een oplossing ontwikkeld voor haar dealers die waterstof willen aanbieden op hun stations. Nederland is het eerste land wereldwijd waar Shell de nieuwe waterstofpropositie aan haar dealers gaat aanbieden. De presentatie van deze bijzondere primeur vindt plaats op woensdag 21 en donderdag 22 november tijdens de Tankstation & Carwash Vakbeurs 2018.

Shell pakt flink uit tijdens de vijfde editie van de vakbeurs. Een van de twee stands op de beursvloer van Expo Houten staat volledig in het teken van nieuwe brandstoffen. “Wij zijn voortdurend bezig met het ontwikkelen van oplossingen om de energietransitie daadwerkelijk te versnellen, bijvoorbeeld door stappen te zetten op het terrein van alternatieve brandstoffen en duurzaamheid. Om Nederlandse tankstation-ondernemers te ondersteunen, hebben wij een interessant aanbod op het gebied van waterstof en snelladers voor elektrische auto’s”, legt Ewald Breunesse, manager Energie Transities bij Shell, uit.

Waterstof wordt gezien als een van de kansrijke alternatieve brandstoffen voor de toekomst. Het aantal locaties waar deze brandstof getankt kan worden is op dit moment echter nog op de vingers van een hand te tellen. Daar komt de komende jaren snel verandering in. Ook Shell ziet grote kansen voor waterstof. Door dealers te ondersteunen in de realisatie van de hardware en het onderhoud van de waterstofinstallaties, komt deze alternatieve brandstof een stuk dichterbij voor veel ondernemers.

In verschillende landen, waaronder Duitsland, Groot-Brittannië, VS (Californië) en Canada is Shell samenwerkingen aangegaan met verschillende marktpartijen om een tankinfrastructuur voor waterstof mogelijk te maken. Bij onze oosterburen is dat in het H2Mobility consortium. Het aanbod dat het concern nu in Nederland op de markt brengt, maakt het ook voor dealers mogelijk om deze alternatieve brandstof te gaan verkopen.

Shell Recharge

Naast waterstof ziet Shell ook een belangrijke rol weggelegd voor batterij-elektrische auto’s. In Nederland, Groot-Brittannië en China is het bedrijf begonnen met het uitrollen van Shell Recharge, Shell’s oplaadservice voor elektrische voertuigen. Samen met Allego biedt Shell aan dealers de mogelijkheid om snelladers te plaatsen bij tankstations. Op de vakbeurs worden de mogelijkheden hiervoor aan geïnteresseerden gepresenteerd.

Partners

Shell staat op de beursvloer met verschillende partners, waaronder Selecta, Bakerstreet en een team dat gericht is op ‘New Energies’. “We hebben verschillende modules voor de ondernemer in petto. De dealers kunnen gebruikmaken van onze kennis op doorontwikkelde concepten en daarmee hun bedrijf naar een hoger plan tillen, met ondersteuning van professionele partners’’, aldus Bertram van den Berg, Retail Sales Dealer Manager in Nederland.

In welke brandstoffen moet je investeren om een succesvol tankstation te kunnen blijven exploiteren? Die vraag staat centraal tijdens het Nationaal Tankstation Congres op woensdag 21 november. Tal van topsprekers, waaronder Ewald Breunesse van Shell, gaan uitgebreid in op de mogelijkheden en de kansen die er liggen. Het congres vindt plaats tijdens de Tankstation Vakbeurs 2018 in Expo Houten.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tankstation Vakbeurs: Shell presenteert wereldprimeur in Houten | TankPro.nl

Tankstation Vakbeurs: Shell presenteert wereldprimeur in Houten

Shell Hydrogen Station Germany 2015

Shell heeft een oplossing ontwikkeld voor haar dealers die waterstof willen aanbieden op hun stations. Nederland is het eerste land wereldwijd waar Shell de nieuwe waterstofpropositie aan haar dealers gaat aanbieden. De presentatie van deze bijzondere primeur vindt plaats op woensdag 21 en donderdag 22 november tijdens de Tankstation & Carwash Vakbeurs 2018.

Shell pakt flink uit tijdens de vijfde editie van de vakbeurs. Een van de twee stands op de beursvloer van Expo Houten staat volledig in het teken van nieuwe brandstoffen. “Wij zijn voortdurend bezig met het ontwikkelen van oplossingen om de energietransitie daadwerkelijk te versnellen, bijvoorbeeld door stappen te zetten op het terrein van alternatieve brandstoffen en duurzaamheid. Om Nederlandse tankstation-ondernemers te ondersteunen, hebben wij een interessant aanbod op het gebied van waterstof en snelladers voor elektrische auto’s”, legt Ewald Breunesse, manager Energie Transities bij Shell, uit.

Waterstof wordt gezien als een van de kansrijke alternatieve brandstoffen voor de toekomst. Het aantal locaties waar deze brandstof getankt kan worden is op dit moment echter nog op de vingers van een hand te tellen. Daar komt de komende jaren snel verandering in. Ook Shell ziet grote kansen voor waterstof. Door dealers te ondersteunen in de realisatie van de hardware en het onderhoud van de waterstofinstallaties, komt deze alternatieve brandstof een stuk dichterbij voor veel ondernemers.

In verschillende landen, waaronder Duitsland, Groot-Brittannië, VS (Californië) en Canada is Shell samenwerkingen aangegaan met verschillende marktpartijen om een tankinfrastructuur voor waterstof mogelijk te maken. Bij onze oosterburen is dat in het H2Mobility consortium. Het aanbod dat het concern nu in Nederland op de markt brengt, maakt het ook voor dealers mogelijk om deze alternatieve brandstof te gaan verkopen.

Shell Recharge

Naast waterstof ziet Shell ook een belangrijke rol weggelegd voor batterij-elektrische auto’s. In Nederland, Groot-Brittannië en China is het bedrijf begonnen met het uitrollen van Shell Recharge, Shell’s oplaadservice voor elektrische voertuigen. Samen met Allego biedt Shell aan dealers de mogelijkheid om snelladers te plaatsen bij tankstations. Op de vakbeurs worden de mogelijkheden hiervoor aan geïnteresseerden gepresenteerd.

Partners

Shell staat op de beursvloer met verschillende partners, waaronder Selecta, Bakerstreet en een team dat gericht is op ‘New Energies’. “We hebben verschillende modules voor de ondernemer in petto. De dealers kunnen gebruikmaken van onze kennis op doorontwikkelde concepten en daarmee hun bedrijf naar een hoger plan tillen, met ondersteuning van professionele partners’’, aldus Bertram van den Berg, Retail Sales Dealer Manager in Nederland.

In welke brandstoffen moet je investeren om een succesvol tankstation te kunnen blijven exploiteren? Die vraag staat centraal tijdens het Nationaal Tankstation Congres op woensdag 21 november. Tal van topsprekers, waaronder Ewald Breunesse van Shell, gaan uitgebreid in op de mogelijkheden en de kansen die er liggen. Het congres vindt plaats tijdens de Tankstation Vakbeurs 2018 in Expo Houten.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.