Staking bij raffinaderij Kuwait Petroleum voorlopig van de baan

De voorgenomen stakingsacties bij de raffinaderij van Kuwait Petroleum in Europoort zijn voorlopig van de baan. Personeel en vakbonden dreigden de levering van brandstoffen aan tankstations van onder andere Tango en Q8 te blokkeren, uit onvrede over het aanstaande ontslag van zo’n honderd werknemers en een, in hun ogen, gebrekkig sociaal plan hiervoor. Inmiddels zijn werknemers, vakbonden en werkgevers weer met elkaar in overleg om een verbeterd voorstel van Kuwait te bespreken.

De raffinaderij in het Rotterdamse havengebied is nu nog in handen van de Koeweitse oliemaatschappij, maar wordt overgenomen door de Zwitserse oliehandelaar Gunvor. Dit gaat echter gepaard met het ontslag van bijna een derde van de 350 werknemers. De smeerolie-afdeling wordt namelijk niet voortgezet en administratieve taken worden overgeheveld naar andere vestigingen van Gunvor in onder meer Genève.

Nieuw bod

Over de financiële afhandeling van de ontslagen konden werknemers en werkgevers het niet eens worden. Er werden over en weer diverse ultimatums gesteld. Kuwait kwam echter eerder deze week met een nieuw bod.

Volgens Egbert Schellenberg van FNV is het een verbetering ten opzichte van het eerdere bod. Zowel voor jonge personeelsleden als voor de ouderen is het een vooruitgang, vindt hij. Het bod wordt nu voorgelegd aan de leden. Daardoor zijn de brandstofleveringen aan tankstations voorlopig niet meer in gevaar.

Lees ook: Brandstoflevering voor stations Tango en Q8 in gevaar

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Staking bij raffinaderij Kuwait Petroleum voorlopig van de baan | TankPro.nl

Staking bij raffinaderij Kuwait Petroleum voorlopig van de baan

De voorgenomen stakingsacties bij de raffinaderij van Kuwait Petroleum in Europoort zijn voorlopig van de baan. Personeel en vakbonden dreigden de levering van brandstoffen aan tankstations van onder andere Tango en Q8 te blokkeren, uit onvrede over het aanstaande ontslag van zo’n honderd werknemers en een, in hun ogen, gebrekkig sociaal plan hiervoor. Inmiddels zijn werknemers, vakbonden en werkgevers weer met elkaar in overleg om een verbeterd voorstel van Kuwait te bespreken.

De raffinaderij in het Rotterdamse havengebied is nu nog in handen van de Koeweitse oliemaatschappij, maar wordt overgenomen door de Zwitserse oliehandelaar Gunvor. Dit gaat echter gepaard met het ontslag van bijna een derde van de 350 werknemers. De smeerolie-afdeling wordt namelijk niet voortgezet en administratieve taken worden overgeheveld naar andere vestigingen van Gunvor in onder meer Genève.

Nieuw bod

Over de financiële afhandeling van de ontslagen konden werknemers en werkgevers het niet eens worden. Er werden over en weer diverse ultimatums gesteld. Kuwait kwam echter eerder deze week met een nieuw bod.

Volgens Egbert Schellenberg van FNV is het een verbetering ten opzichte van het eerdere bod. Zowel voor jonge personeelsleden als voor de ouderen is het een vooruitgang, vindt hij. Het bod wordt nu voorgelegd aan de leden. Daardoor zijn de brandstofleveringen aan tankstations voorlopig niet meer in gevaar.

Lees ook: Brandstoflevering voor stations Tango en Q8 in gevaar

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.