Politie rolt bende brandstofdieven op

De Belgische en Nederlandse politie hebben een bende brandstofdieven in de kraag gevat. Het gaat hierbij om criminelen die in beide landen actief waren. Zij hadden het vooral gemunt op diesel en wisten bij diverse tankstations hun slag te slaan, waarbij ze per keer duizenden liters brandstof buit wisten te maken. Die verkochten ze door aan malafide pomphouders, transportbedrijven en chauffeurs. Het vermoeden bestaat dat meer van dergelijke bendes actief zijn in beide landen.

De dieven gingen als volgt te werk. Ze reden met een bestelwagen, met daarop een opslagtank, naar een tankstation. Eén van de criminelen manipuleerde de pomp, waardoor de teller geen afgifte registreert.

Daarna werden er meestal rond de vijf- of zesduizend liter diesel uit de tank van het station gehaald. Al waren er ook voorvallen waarbij meer dan tienduizend liter is gestolen. De dieven gingen dusdanig geraffineerd te werk dat er geen blijvende schade aan de pomptechniek ontstond en de dispenser na een incident gewoon weer kon worden gebruikt.

Diesel

Het was de brandstofdieven vooral te doen om diesel. Dit omdat benzine minder populair is op de helersmarkt en omdat het meer gevaren met zich meebrengt. Dergelijke vormen van diefstal doen zich volgens de Belgische politie sinds eind vorig jaar voor, waarbij de criminelen vooral bij de zuiderburen op veel plaatsen hun slag sloegen.

Lees ook: Dieseldieven slaan toe met geprepareerde truck bij Shell-station

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Politie rolt bende brandstofdieven op | TankPro.nl

Politie rolt bende brandstofdieven op

De Belgische en Nederlandse politie hebben een bende brandstofdieven in de kraag gevat. Het gaat hierbij om criminelen die in beide landen actief waren. Zij hadden het vooral gemunt op diesel en wisten bij diverse tankstations hun slag te slaan, waarbij ze per keer duizenden liters brandstof buit wisten te maken. Die verkochten ze door aan malafide pomphouders, transportbedrijven en chauffeurs. Het vermoeden bestaat dat meer van dergelijke bendes actief zijn in beide landen.

De dieven gingen als volgt te werk. Ze reden met een bestelwagen, met daarop een opslagtank, naar een tankstation. Eén van de criminelen manipuleerde de pomp, waardoor de teller geen afgifte registreert.

Daarna werden er meestal rond de vijf- of zesduizend liter diesel uit de tank van het station gehaald. Al waren er ook voorvallen waarbij meer dan tienduizend liter is gestolen. De dieven gingen dusdanig geraffineerd te werk dat er geen blijvende schade aan de pomptechniek ontstond en de dispenser na een incident gewoon weer kon worden gebruikt.

Diesel

Het was de brandstofdieven vooral te doen om diesel. Dit omdat benzine minder populair is op de helersmarkt en omdat het meer gevaren met zich meebrengt. Dergelijke vormen van diefstal doen zich volgens de Belgische politie sinds eind vorig jaar voor, waarbij de criminelen vooral bij de zuiderburen op veel plaatsen hun slag sloegen.

Lees ook: Dieseldieven slaan toe met geprepareerde truck bij Shell-station

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.