Dieseldieven slaan toe met geprepareerde truck bij Shell-station

NLD-20040503-PIJNACKER: Een op heterdaad betrapte winkeldief wordt in de boeien geslagen. ANPFOTO KOEN SUYK/MODEL RELEASED

Twee brandstofdieven hebben duizenden liters diesel gestolen met behulp van een geprepareerd voertuig. De criminelen hadden slangen en een pompinstallatie in hun eigen truck. Tevens hadden ze vier tanks van duizend liter bij zich. Ze gebruikten de eigen pompinstallatie om diesel uit de ondergrondse voorraadtank van het station te pompen.

De twee werden maandagavond op heterdaad betrapt, toen ze bij een Shell-trucklocatie in het Brabantse Dongen bezig waren om diesel te stelen. Een medewerker zag via de camera-installatie dat het niet pluis was en waarschuwde de politie.

Dieven

Die kon even later de voortvluchtige dieven in de kraag vatten. Het gaat om een 27-jarige Eindhovenaar en een 28-jarige man uit Geldrop. Beiden zitten momenteel vast. De witte vrachtwagen en de inhoud zijn door de politie in beslag genomen. Of de twee Brabanders op meer plekken hebben toegeslagen, is nog niet duidelijk. ”Dat onderzoeken we momenteel nog”, aldus een politiewoordvoerder.

De diefstalmethode komt vaker voor, weet installatiebedrijf Hamer, dat ook diensten heeft geleverd aan het betreffende station. ”Wat in Dongen is gebeurd, is dat ze het slot dat op de peilleiding zit, hebben weten te forceren. Daardoor konden ze bij de diesel komen”, legt bedrijfsleider Service en Onderhoud Hans Winterman van Hamer uit. ”Een methode die jammer genoeg niet onbekend is in de branche.”

”Je kunt dit vrij eenvoudig oplossen, door een slot aan te brengen in de peilleiding van de tankinstallatie. We hebben dit al toegepast op diverse stations en daar zijn nog geen incidenten voorgevallen.”

Toename

Diesel is jammer genoeg populair bij het dievengilde. Branchevereniging voor de transportsector TLN en verzekeraar TVM geven aan dat ze alarmerende berichten krijgen over toename van het aantal incidenten. De diefstallen worden vooral gepleegd bij verzorgingsplaatsen langs doorgaande wegen, waar vaak ook tankstations gevestigd zijn.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Dieseldieven slaan toe met geprepareerde truck bij Shell-station | TankPro.nl

Dieseldieven slaan toe met geprepareerde truck bij Shell-station

NLD-20040503-PIJNACKER: Een op heterdaad betrapte winkeldief wordt in de boeien geslagen. ANPFOTO KOEN SUYK/MODEL RELEASED

Twee brandstofdieven hebben duizenden liters diesel gestolen met behulp van een geprepareerd voertuig. De criminelen hadden slangen en een pompinstallatie in hun eigen truck. Tevens hadden ze vier tanks van duizend liter bij zich. Ze gebruikten de eigen pompinstallatie om diesel uit de ondergrondse voorraadtank van het station te pompen.

De twee werden maandagavond op heterdaad betrapt, toen ze bij een Shell-trucklocatie in het Brabantse Dongen bezig waren om diesel te stelen. Een medewerker zag via de camera-installatie dat het niet pluis was en waarschuwde de politie.

Dieven

Die kon even later de voortvluchtige dieven in de kraag vatten. Het gaat om een 27-jarige Eindhovenaar en een 28-jarige man uit Geldrop. Beiden zitten momenteel vast. De witte vrachtwagen en de inhoud zijn door de politie in beslag genomen. Of de twee Brabanders op meer plekken hebben toegeslagen, is nog niet duidelijk. ”Dat onderzoeken we momenteel nog”, aldus een politiewoordvoerder.

De diefstalmethode komt vaker voor, weet installatiebedrijf Hamer, dat ook diensten heeft geleverd aan het betreffende station. ”Wat in Dongen is gebeurd, is dat ze het slot dat op de peilleiding zit, hebben weten te forceren. Daardoor konden ze bij de diesel komen”, legt bedrijfsleider Service en Onderhoud Hans Winterman van Hamer uit. ”Een methode die jammer genoeg niet onbekend is in de branche.”

”Je kunt dit vrij eenvoudig oplossen, door een slot aan te brengen in de peilleiding van de tankinstallatie. We hebben dit al toegepast op diverse stations en daar zijn nog geen incidenten voorgevallen.”

Toename

Diesel is jammer genoeg populair bij het dievengilde. Branchevereniging voor de transportsector TLN en verzekeraar TVM geven aan dat ze alarmerende berichten krijgen over toename van het aantal incidenten. De diefstallen worden vooral gepleegd bij verzorgingsplaatsen langs doorgaande wegen, waar vaak ook tankstations gevestigd zijn.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.