biobrandstof, ethanol, alternatieve brandstof

Beperking van gebruik voedsel voor biobrandstof uitgesteld

Het besluit over limitering van het gebruik van voedsel als brandstof is uitgesteld. Onlangs bepaalde het Europees Parlement dat slechts 6 % van gewassen mag worden verwerkt tot brandstof vanaf 2020. Een definitief akkoord was dat echter niet. Na een nieuwe stemmingsronde bleek er geen meerderheid voor de plannen.

Het parlement moet daarom nog een keer beslissen en voor die stemming is een nieuwe wetsvoorstel in voorbereiding. Waarschijnlijk lukt het niet meer om dat voor de Europese Parlements-verkiezingen, in het voorjaar van 2014, in stemming te brengen. Dat schrijft Groen7.nl.

Tegenstanders

Het gebruik van voedsel als brandstof staat fel ter discussie. Voorstanders wijzen op de lagere uitstoot van biobrandstof ten opzichte van fossiele varianten. Tegenstanders menen dat biobrandstof zorgt voor schaarste op de voedselmarkt en de daarbij horende prijsstijging. Bovendien zorgt het voor ontbossing en ook voor klimaatverandering.

Lees ook: Gebruik biobrandstof aan banden gelegd

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Beperking van gebruik voedsel voor biobrandstof uitgesteld | TankPro.nl
biobrandstof, ethanol, alternatieve brandstof

Beperking van gebruik voedsel voor biobrandstof uitgesteld

Het besluit over limitering van het gebruik van voedsel als brandstof is uitgesteld. Onlangs bepaalde het Europees Parlement dat slechts 6 % van gewassen mag worden verwerkt tot brandstof vanaf 2020. Een definitief akkoord was dat echter niet. Na een nieuwe stemmingsronde bleek er geen meerderheid voor de plannen.

Het parlement moet daarom nog een keer beslissen en voor die stemming is een nieuwe wetsvoorstel in voorbereiding. Waarschijnlijk lukt het niet meer om dat voor de Europese Parlements-verkiezingen, in het voorjaar van 2014, in stemming te brengen. Dat schrijft Groen7.nl.

Tegenstanders

Het gebruik van voedsel als brandstof staat fel ter discussie. Voorstanders wijzen op de lagere uitstoot van biobrandstof ten opzichte van fossiele varianten. Tegenstanders menen dat biobrandstof zorgt voor schaarste op de voedselmarkt en de daarbij horende prijsstijging. Bovendien zorgt het voor ontbossing en ook voor klimaatverandering.

Lees ook: Gebruik biobrandstof aan banden gelegd

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.