Henk en Marianne Timmer, Shell FuelSave Driving Challenge

Geen record voor winnaar Henk Timmer in strijd zuinig rijden

Tijdens de Shell FuelSave Driving Challenge slaagde oud-voetballer Henk Timmer erin zuiniger te rijden dan zijn vrouw Marianne Timmer, voormalig schaatser. Beiden reden in een Volkswagen Golf 1.2 TSI Blue Motion op Shell FuelSave Euro 95 brandstof. Henk versloeg zijn vrouw met een gemiddeld benzineverbruik van 23,6 km op 1 liter. Marianne reed 1 op 22,9.

Met hun verbruik bleven beiden ruim boven de fabrieksnorm van 1 op 20,4, maar ze wisten het vorig jaar behaalde Nederlandse record van 1 op 25,5 niet te evenaren. De oud-topsporters legden tijdens de wedstrijd in twee dagen een afstand af van bijna 450 kilometer. De reis begon in Amsterdam, waarna ze doorreden naar Arnhem voor een bezoek aan het Shell Eco-marathon team van onderwijsinstelling HAN. Daarna gingen ze door naar de Technische Universiteit in Eindhoven om te kijken bij een ander deelnemend team. Van beide teams kregen ze tips over zuinig rijden. Via Breda reden ze naar de eindbestemming Den Haag.

John en Helen Taylor

Met hun prestaties bleef het echtpaar Timmer onder die van zuinig rijden experts John en Helen Taylor uit Australië, die vorig jaar meededen aan de Shell FuelSave Driving Challenge in een Volkswagen 1.4 TSI. Zij wisten met een liter brandstof 25,5 kilometer te rijden.

Dit jaar vond de rijtest niet alleen plaats in Nederland, maar in vier landen. Als bekende Nederlandse winnaar gaat Henk Timmer het op 17 mei tijdens de Shell Eco-marathon opnemen tegen de winnende beroemdheden uit Engeland, Duitsland en Turkije.

Shell Eco-marathon

Van 15 tot en met 19 mei vindt in Rotterdam de Shell Eco-marathon plaats. Daarin nemen meer dan 3000 studenten uit 24 landen het tegen elkaar op. Met hun zelfgebouwde auto’s proberen ze zo zuinig mogelijk te rijden met conventionele en alternatieve brandstoffen. Het is de 29ste editie van de wedstrijd.

Lees ook

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Geen record voor winnaar Henk Timmer in strijd zuinig rijden | TankPro.nl
Henk en Marianne Timmer, Shell FuelSave Driving Challenge

Geen record voor winnaar Henk Timmer in strijd zuinig rijden

Tijdens de Shell FuelSave Driving Challenge slaagde oud-voetballer Henk Timmer erin zuiniger te rijden dan zijn vrouw Marianne Timmer, voormalig schaatser. Beiden reden in een Volkswagen Golf 1.2 TSI Blue Motion op Shell FuelSave Euro 95 brandstof. Henk versloeg zijn vrouw met een gemiddeld benzineverbruik van 23,6 km op 1 liter. Marianne reed 1 op 22,9.

Met hun verbruik bleven beiden ruim boven de fabrieksnorm van 1 op 20,4, maar ze wisten het vorig jaar behaalde Nederlandse record van 1 op 25,5 niet te evenaren. De oud-topsporters legden tijdens de wedstrijd in twee dagen een afstand af van bijna 450 kilometer. De reis begon in Amsterdam, waarna ze doorreden naar Arnhem voor een bezoek aan het Shell Eco-marathon team van onderwijsinstelling HAN. Daarna gingen ze door naar de Technische Universiteit in Eindhoven om te kijken bij een ander deelnemend team. Van beide teams kregen ze tips over zuinig rijden. Via Breda reden ze naar de eindbestemming Den Haag.

John en Helen Taylor

Met hun prestaties bleef het echtpaar Timmer onder die van zuinig rijden experts John en Helen Taylor uit Australië, die vorig jaar meededen aan de Shell FuelSave Driving Challenge in een Volkswagen 1.4 TSI. Zij wisten met een liter brandstof 25,5 kilometer te rijden.

Dit jaar vond de rijtest niet alleen plaats in Nederland, maar in vier landen. Als bekende Nederlandse winnaar gaat Henk Timmer het op 17 mei tijdens de Shell Eco-marathon opnemen tegen de winnende beroemdheden uit Engeland, Duitsland en Turkije.

Shell Eco-marathon

Van 15 tot en met 19 mei vindt in Rotterdam de Shell Eco-marathon plaats. Daarin nemen meer dan 3000 studenten uit 24 landen het tegen elkaar op. Met hun zelfgebouwde auto’s proberen ze zo zuinig mogelijk te rijden met conventionele en alternatieve brandstoffen. Het is de 29ste editie van de wedstrijd.

Lees ook

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.