shell eco-marathon, the hydro cruisers, winnaars

Nieuw Nederlands record zuinig rijden: 1 op 25,5.

Tijdens de Shell FuelSave Challenge ‘Tour de Holland’ is een nieuw Nederlands record zuinig rijden gevestigd. Met 40 liter brandstof in de tank van een Golf 1.4 TSI werd in drie dagen tijd een afstand van 1020 kilometer afgelegd. Dat komt neer op een verbruik van 25,5 kilometer op één liter benzine. Woensdag 16 mei komen de echte professionals aan bod in de Eco-Marathon in Rotterdam.

De succesvolle recordpoging is gedaan door het duo John en Helen Taylor dat al eerder het wereldrecord zuinig rijden op hun naam wist te zetten door op 24 tanks een reis om de wereld te maken.

“Met een gemiddeld verbruik van 1 op 25.5 scoren de Taylors ruim boven de fabrieksnorm van 1 op 16.1. Een prestatie die de Volkswagen importeur vooraf dapper en ambitieus noemde”, aldus Alfonso Dozzi van Shell Nederland.

Tips

“Hiermee hebben de Shell ambassadeurs bewezen dat door het volgen van een aantal simpele zuinig rijden tips in combinatie met het gebruik van Shell FuelSave, de zuinige Euro 95 die niet meer kost, automobilisten eenvoudig geld kunnen besparen.”

Shell heeft zich tot doel gesteld om één miljoen automobilisten over de gehele wereld te helpen zuiniger te rijden. Het doet dat met verschillende recordpogingen maar ook door een serie van interactieve online spellen op www.shell.nl/fuelsave.

Eco-marathon

In het kader van het zuinig rijden programma van Shell start woensdag 16 mei de Shell Eco-Marathon. Hierbij worden 3000 studenten en scholieren uit heel Europa (waaronder 17 Nederlandse teams) uitgedaagd om op één liter brandstof zo zuinig mogelijk te rijden in een zelfgebouwde auto.

Na 28 jaar is het de eerste keer dat deze zuinigheidswedstrijd in Europa op de openbare weg plaatsvindt en daarmee is de competitie voor het eerst toegankelijk voor het grote publiek. De Eco-marathon wordt in Rotterdam verreden.


Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuw Nederlands record zuinig rijden: 1 op 25,5. | TankPro.nl
shell eco-marathon, the hydro cruisers, winnaars

Nieuw Nederlands record zuinig rijden: 1 op 25,5.

Tijdens de Shell FuelSave Challenge ‘Tour de Holland’ is een nieuw Nederlands record zuinig rijden gevestigd. Met 40 liter brandstof in de tank van een Golf 1.4 TSI werd in drie dagen tijd een afstand van 1020 kilometer afgelegd. Dat komt neer op een verbruik van 25,5 kilometer op één liter benzine. Woensdag 16 mei komen de echte professionals aan bod in de Eco-Marathon in Rotterdam.

De succesvolle recordpoging is gedaan door het duo John en Helen Taylor dat al eerder het wereldrecord zuinig rijden op hun naam wist te zetten door op 24 tanks een reis om de wereld te maken.

“Met een gemiddeld verbruik van 1 op 25.5 scoren de Taylors ruim boven de fabrieksnorm van 1 op 16.1. Een prestatie die de Volkswagen importeur vooraf dapper en ambitieus noemde”, aldus Alfonso Dozzi van Shell Nederland.

Tips

“Hiermee hebben de Shell ambassadeurs bewezen dat door het volgen van een aantal simpele zuinig rijden tips in combinatie met het gebruik van Shell FuelSave, de zuinige Euro 95 die niet meer kost, automobilisten eenvoudig geld kunnen besparen.”

Shell heeft zich tot doel gesteld om één miljoen automobilisten over de gehele wereld te helpen zuiniger te rijden. Het doet dat met verschillende recordpogingen maar ook door een serie van interactieve online spellen op www.shell.nl/fuelsave.

Eco-marathon

In het kader van het zuinig rijden programma van Shell start woensdag 16 mei de Shell Eco-Marathon. Hierbij worden 3000 studenten en scholieren uit heel Europa (waaronder 17 Nederlandse teams) uitgedaagd om op één liter brandstof zo zuinig mogelijk te rijden in een zelfgebouwde auto.

Na 28 jaar is het de eerste keer dat deze zuinigheidswedstrijd in Europa op de openbare weg plaatsvindt en daarmee is de competitie voor het eerst toegankelijk voor het grote publiek. De Eco-marathon wordt in Rotterdam verreden.


Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.