Tien jaar cel geëist tegen notoire benzinedief

ABCOUDE – BETERE KWALITEIT NIET BESCHIKBAAR – Op de snelweg A2 tussen Utrecht en Amsterdam is zaterdag een dode gevallen na een achtervolging door de politie. Twee vluchtende benzinedieven reden in op een file. Daardoor is de bestuurder van een auto die stilstond in de file om het leven gekomen. De dieven zijn aangehouden. Op […]

De benzinedief die vorig jaar oktober een dodelijk ongeluk veroorzaakte op de A2, reed al 30 jaar zonder rijbewijs. Ook had hij al minstens 4 keer benzine getankt zonder te betalen. Dat heeft de verdachte Maikel R. (48) maandag bekend gemaakt tijdens zijn rechtszitting. Het Openbaar Ministerie eist tien jaar celstraf tegen de man.

Maikel R. was vorig jaar oktober met zijn auto ingereden op een filefuik op de A2. Daarbij botste hij frontaal op de laatste auto van de file. Hierbij kwam een 35-jarige Maastrichtenaar om het leven. Het Openbaar Ministerie verdenkt R. van doodslag en van poging tot doodslag op politiemensen waarop hij inreed.

Zonder schroom

Opmerkelijk is dat R. twee dagen voor het fatale ongeluk door de politie was gehoord over vier eerdere benzinediefstallen die hij had gepleegd. Volgens de rechter had R. deze feiten ook bekend en zou hij de boetes ook betalen.

Twee dagen na deze bekentenis stapte hij desalniettemin samen met zijn zoon in de auto en tankte zonder enige schroom opnieuw zonder te betalen bij een tankstation. Volgens R., had hij aan de betrokken pomphouder nog voorgesteld om een betalingsafspraak te maken. ” Maar de meneer aan de pomp maakte een hoop heisa. Daarna ben ik maar weggegaan”, zei hij.

Pistool

Vervolgens werd de achtervolging op R. ingezet waarbij snelheden van 140 kilometer in de bebouwde kom zouden zijn gehaald. Ook ramde R. hierbij enkele politiewagens. Zelf zei hij dat enkele politiemensen met getrokken pistool had gezien en hierdoor in paniek zou zijn geraakt.

In het bloed van R. waren sporen van cannabis aangetroffen. R.ontkent die dag te hebben gerookt.

Lees ook: Filefuik tegen benzinedief was onjuiste beslissing

 

Auteur: Steven Don

1 reactie op “Tien jaar cel geëist tegen notoire benzinedief”

tankstation tausch|27.09.12|12:17

veel te kort die straf , het is een dief en een moordenaar !! hij heeft dit bewust gedaan , levenslang .
word tijd dat er eens een voorbeeld word gesteld !!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tien jaar cel geëist tegen notoire benzinedief | TankPro.nl

Tien jaar cel geëist tegen notoire benzinedief

ABCOUDE – BETERE KWALITEIT NIET BESCHIKBAAR – Op de snelweg A2 tussen Utrecht en Amsterdam is zaterdag een dode gevallen na een achtervolging door de politie. Twee vluchtende benzinedieven reden in op een file. Daardoor is de bestuurder van een auto die stilstond in de file om het leven gekomen. De dieven zijn aangehouden. Op…

De benzinedief die vorig jaar oktober een dodelijk ongeluk veroorzaakte op de A2, reed al 30 jaar zonder rijbewijs. Ook had hij al minstens 4 keer benzine getankt zonder te betalen. Dat heeft de verdachte Maikel R. (48) maandag bekend gemaakt tijdens zijn rechtszitting. Het Openbaar Ministerie eist tien jaar celstraf tegen de man.

Maikel R. was vorig jaar oktober met zijn auto ingereden op een filefuik op de A2. Daarbij botste hij frontaal op de laatste auto van de file. Hierbij kwam een 35-jarige Maastrichtenaar om het leven. Het Openbaar Ministerie verdenkt R. van doodslag en van poging tot doodslag op politiemensen waarop hij inreed.

Zonder schroom

Opmerkelijk is dat R. twee dagen voor het fatale ongeluk door de politie was gehoord over vier eerdere benzinediefstallen die hij had gepleegd. Volgens de rechter had R. deze feiten ook bekend en zou hij de boetes ook betalen.

Twee dagen na deze bekentenis stapte hij desalniettemin samen met zijn zoon in de auto en tankte zonder enige schroom opnieuw zonder te betalen bij een tankstation. Volgens R., had hij aan de betrokken pomphouder nog voorgesteld om een betalingsafspraak te maken. ” Maar de meneer aan de pomp maakte een hoop heisa. Daarna ben ik maar weggegaan”, zei hij.

Pistool

Vervolgens werd de achtervolging op R. ingezet waarbij snelheden van 140 kilometer in de bebouwde kom zouden zijn gehaald. Ook ramde R. hierbij enkele politiewagens. Zelf zei hij dat enkele politiemensen met getrokken pistool had gezien en hierdoor in paniek zou zijn geraakt.

In het bloed van R. waren sporen van cannabis aangetroffen. R.ontkent die dag te hebben gerookt.

Lees ook: Filefuik tegen benzinedief was onjuiste beslissing

 

Auteur: Steven Don

1 reactie op “Tien jaar cel geëist tegen notoire benzinedief”

tankstation tausch|27.09.12|12:17

veel te kort die straf , het is een dief en een moordenaar !! hij heeft dit bewust gedaan , levenslang .
word tijd dat er eens een voorbeeld word gesteld !!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.