Dode na achtervolging op de A2

Filefuik tegen benzinedief was ‘onjuiste beslissing’

ABCOUDE – BETERE KWALITEIT NIET BESCHIKBAAR – Op de snelweg A2 tussen Utrecht en Amsterdam is zaterdag een dode gevallen na een achtervolging door de politie. Twee vluchtende benzinedieven reden in op een file. Daardoor is de bestuurder van een auto die stilstond in de file om het leven gekomen. De dieven zijn aangehouden. Op […]

Het inzetten van een filefuik om benzinedieven te stoppen was een onjuiste beslissing. Dat zegt het Openbaar Ministerie. Desalniettemin worden de agenten die verantwoordelijk zijn geweest voor het inzetten van een filefuik waarbij een dode viel, niet vervolgd.

Het OM redeneert dat de betrokkenen agenten die de beslissing om een filefuik in te zetten tegen twee op hol geslagen benzinedieven, weliswaar de verkeerde beslissing namen maar daar in de hectiek niet voor verantwoordelijk kunnen worden gehouden.

Nieuwe richtlijnen

Oktober vorig jaar ramde een auto met twee benzinedieven de auto van een 35-jarige Maastrichtenaar nadat de politie op de A2 opzettelijk een file had gecreëerd. De man uit Maastricht kwam hierbij om het leven.

De familie stelde niet alleen de benzinedieven maar ook de politie aansprakelijk. Uit onderzoek bleek al dat het inzetten van een filefuik een veel te zwaar middel is om benzinedieven te vangen.De Raad van Korpschefs wil in reactie op de uitspraak dat het filefuik- middel voorlopig niet meer wordt ingezet. Dit in afwachting van nieuwe richtlijnen en landelijk beleid.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Filefuik tegen benzinedief was ‘onjuiste beslissing’ | TankPro.nl
Dode na achtervolging op de A2

Filefuik tegen benzinedief was ‘onjuiste beslissing’

ABCOUDE – BETERE KWALITEIT NIET BESCHIKBAAR – Op de snelweg A2 tussen Utrecht en Amsterdam is zaterdag een dode gevallen na een achtervolging door de politie. Twee vluchtende benzinedieven reden in op een file. Daardoor is de bestuurder van een auto die stilstond in de file om het leven gekomen. De dieven zijn aangehouden. Op…

Het inzetten van een filefuik om benzinedieven te stoppen was een onjuiste beslissing. Dat zegt het Openbaar Ministerie. Desalniettemin worden de agenten die verantwoordelijk zijn geweest voor het inzetten van een filefuik waarbij een dode viel, niet vervolgd.

Het OM redeneert dat de betrokkenen agenten die de beslissing om een filefuik in te zetten tegen twee op hol geslagen benzinedieven, weliswaar de verkeerde beslissing namen maar daar in de hectiek niet voor verantwoordelijk kunnen worden gehouden.

Nieuwe richtlijnen

Oktober vorig jaar ramde een auto met twee benzinedieven de auto van een 35-jarige Maastrichtenaar nadat de politie op de A2 opzettelijk een file had gecreëerd. De man uit Maastricht kwam hierbij om het leven.

De familie stelde niet alleen de benzinedieven maar ook de politie aansprakelijk. Uit onderzoek bleek al dat het inzetten van een filefuik een veel te zwaar middel is om benzinedieven te vangen.De Raad van Korpschefs wil in reactie op de uitspraak dat het filefuik- middel voorlopig niet meer wordt ingezet. Dit in afwachting van nieuwe richtlijnen en landelijk beleid.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.