Zakelijk groen rijden behoudt voordeel

Het blijft voordelig om een zuinige auto van de zaak te rijden. Aan de lage bijtelling van 14 of 20 procent zal niets worden veranderd. Dat laat staatssecretaris Frans Weekers van Financiën weten in een interview met AutoWeek.

Nederland telt ongeveer 125.000 automobilisten met een groene auto van de zaak als de Toyota Prius of de Volkswagen Polo BlueMotion. Hun voordeel ligt op 1000 euro per jaar.

Voor deze groep was het maandenlang onduidelijk of het belastingvoordeel voor het rijden van deze hybrides werd ingetrokken. Nu heeft de staatssecretaris bedacht een fiscaal voordeel toe te kennen zolang de auto niet wordt doorverkocht.

Bijtelling

Automobilisten die na 1 juli 2012 een nieuwe, zuinige leaseauto aanschaffen mogen nog 5 jaar van de lage bijtelling profiteren.

Weekers:  “Dat is vervelend voor mensen die straks net achter het net vissen, maar je moet nu eenmaal een grens stellen.De datum is nog ver weg, dus iedereen kan desgewenst voor die tijd een zuinige auto kopen. ” De maatregel heeft als  bijkomend effect dat huidige zuinige auto’s geheel zullen worden opgereden.

CO2-uitstoot

Overigens wil Weekers de aanschafbelasting op auto’s geheel afhankelijk maken van de CO2-uitstoot. Auto’s die hiermee goed presteren zouden duizenden euro’s goedkoper kunnen worden.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Zakelijk groen rijden behoudt voordeel | TankPro.nl

Zakelijk groen rijden behoudt voordeel

Het blijft voordelig om een zuinige auto van de zaak te rijden. Aan de lage bijtelling van 14 of 20 procent zal niets worden veranderd. Dat laat staatssecretaris Frans Weekers van Financiën weten in een interview met AutoWeek.

Nederland telt ongeveer 125.000 automobilisten met een groene auto van de zaak als de Toyota Prius of de Volkswagen Polo BlueMotion. Hun voordeel ligt op 1000 euro per jaar.

Voor deze groep was het maandenlang onduidelijk of het belastingvoordeel voor het rijden van deze hybrides werd ingetrokken. Nu heeft de staatssecretaris bedacht een fiscaal voordeel toe te kennen zolang de auto niet wordt doorverkocht.

Bijtelling

Automobilisten die na 1 juli 2012 een nieuwe, zuinige leaseauto aanschaffen mogen nog 5 jaar van de lage bijtelling profiteren.

Weekers:  “Dat is vervelend voor mensen die straks net achter het net vissen, maar je moet nu eenmaal een grens stellen.De datum is nog ver weg, dus iedereen kan desgewenst voor die tijd een zuinige auto kopen. ” De maatregel heeft als  bijkomend effect dat huidige zuinige auto’s geheel zullen worden opgereden.

CO2-uitstoot

Overigens wil Weekers de aanschafbelasting op auto’s geheel afhankelijk maken van de CO2-uitstoot. Auto’s die hiermee goed presteren zouden duizenden euro’s goedkoper kunnen worden.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.