Inschrijving veiling huurrechten tankstationlocatie Goudseweg Bodegraven van start

Inschrijving veiling huurrechten tankstationlocatie Bodegraven van start

De gemeente Bodegaven-Reeuwijk zal het nieuwe huurrecht via een inschrijving opnieuw gaan uitgeven. Foto: BZO Tankstations, 2023

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk is eigenaar van de ondergrond van het tankstation aan de Goudseweg 131 in Bodegraven. Deze grond is de afgelopen decennia door de gemeente aan Shell verhuurd. Dit huurrecht eindigt dit jaar en de gemeente zal het nieuwe huurrecht via een inschrijving opnieuw gaan uitgeven.

Bodegraven-Reeuwijk volgt hierbij andere gemeenten, zoals bijvoorbeeld Rotterdam en recentelijk ook de gemeente Delft. De uitgifte via een inschrijving of veiling sluit aan bij de vereisten zoals die door de Hoge Raad in het zogeheten Didam-arrest zijn gesteld. Bij de inschrijving dient een bieding te worden uitgebracht op een eenmalige, aan het begin van de huurovereenkomst, aan de gemeente verschuldigde ‘entrance fee’. Bijzonder aan deze inschrijving is dat van de nieuwe huurder wordt verlangd dat op het tankstation twee snellaadpalen worden geplaatst en dat het dak van de luifel wordt voorzien van zonnepanelen. Voor de gemeente is daarmee niet alleen de opbrengst van belang maar ook de verduurzaming van het tankstation.

BZO Tankstations

De inschrijving wordt in opdracht van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk georganiseerd door BZO Tankstations. Het digitale biedboek dat voor deze veiling is samengesteld, wordt ontsloten via een dataroom. Een verzoek om toegang te krijgen tot deze dataroom kunt u per mail sturen naar alzerdawinkel@bzo-tankstations.nl.
De sluitingsdatum voor de inschrijving is gepland op 26 april 2023 om 10.00 uur.

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Inschrijving veiling huurrechten tankstationlocatie Bodegraven van start | TankPro.nl
Inschrijving veiling huurrechten tankstationlocatie Goudseweg Bodegraven van start

Inschrijving veiling huurrechten tankstationlocatie Bodegraven van start

De gemeente Bodegaven-Reeuwijk zal het nieuwe huurrecht via een inschrijving opnieuw gaan uitgeven. Foto: BZO Tankstations, 2023

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk is eigenaar van de ondergrond van het tankstation aan de Goudseweg 131 in Bodegraven. Deze grond is de afgelopen decennia door de gemeente aan Shell verhuurd. Dit huurrecht eindigt dit jaar en de gemeente zal het nieuwe huurrecht via een inschrijving opnieuw gaan uitgeven.

Bodegraven-Reeuwijk volgt hierbij andere gemeenten, zoals bijvoorbeeld Rotterdam en recentelijk ook de gemeente Delft. De uitgifte via een inschrijving of veiling sluit aan bij de vereisten zoals die door de Hoge Raad in het zogeheten Didam-arrest zijn gesteld. Bij de inschrijving dient een bieding te worden uitgebracht op een eenmalige, aan het begin van de huurovereenkomst, aan de gemeente verschuldigde ‘entrance fee’. Bijzonder aan deze inschrijving is dat van de nieuwe huurder wordt verlangd dat op het tankstation twee snellaadpalen worden geplaatst en dat het dak van de luifel wordt voorzien van zonnepanelen. Voor de gemeente is daarmee niet alleen de opbrengst van belang maar ook de verduurzaming van het tankstation.

BZO Tankstations

De inschrijving wordt in opdracht van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk georganiseerd door BZO Tankstations. Het digitale biedboek dat voor deze veiling is samengesteld, wordt ontsloten via een dataroom. Een verzoek om toegang te krijgen tot deze dataroom kunt u per mail sturen naar alzerdawinkel@bzo-tankstations.nl.
De sluitingsdatum voor de inschrijving is gepland op 26 april 2023 om 10.00 uur.

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.