Vrumona Rockstar energiedrank

Vrumona start met aanbieden van Rockstar in petrolkanaal

Foto: Vrumona

Frisdrankproducent en -leverancier Vrumona stelt een nieuw drankje in het petrolkanaal beschikbaar: Rockstar Energy Drink. De nieuwe toevoeging aan het portfolio past volgens het bedrijf in de lijn om de frisdrankcategorie gezonder te maken. 

Rockstar wordt geïntroduceerd in een blikje van 25 centiliter en bevat minder suiker dan andere varianten. Ook is er een volledig suikervrije optie. Hiermee wil Vrumona naar eigen zeggen ‘de drijvende kracht zijn achter suikerreductie in het energy segment’, omdat momenteel nog 80 procent van deze dranken suiker bevat. Rockstar is beschikbaar in de varianten Original No Sugar, Original en Refresh Tropical Guava No Sugar.

Groot aandeel in verkoop

Energiedrankjes zijn qua omzet een groot en belangrijk onderdeel van de frisdrankmarkt. Het segment blijft echter achter als het gaat om de transitie naar minder suiker, meent Vrumona. Volgens het bedrijf is er binnen het segment zelfs sprake van een 50 procent hoger suikergehalte dan gemiddeld in de hele categorie fris, water, sap en siropen. “Vrumona wil hier met Rockstar snel verandering in brengen.”

Evelien Sanders-De Boer, directeur van Vrumona: “Rockstar is internationaal een groot merk en we zijn trots dat we het aan ons portfolio kunnen toevoegen. We zien dat er voldoende ruimte is voor een nieuwe energy drink in Nederland en vinden het een mooie uitdaging om het merk ook hier goed op de kaart te zetten en de markt wakker te schudden met een merk met een andere focus. Omdat het merk nieuw is voor veel Nederlanders, willen we onder het mom ‘proeven is geloven’ zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met onze nieuwe ster.”

Heineken

Volgens Sanders-De Boer weet Rockstar, dat sinds maandag wordt aangeboden, al meer dan drie jaar ‘opvallend veel nieuwe consumenten aan te trekken’ in andere landen waar het product al op de markt is. “Mochten mensen toch willen kiezen voor een energy drink met suiker, dan is Rockstar Original een meer verantwoorde optie: deze bevat namelijk per 100 milliliter 56 procent minder suiker dan concurrerende merken.”

Vrumona uit Bunnik is onderdeel van Heineken NV en is sinds 2015 bezig met het verminderen van het suikergehalte in alle frisdranken. Tot het portfolio behoren onder andere eigen dranken als Royal Club, Crystal Clear, Sourcy, Russell & Co en Sisi en merken in licentie, waaronder Pepsi, 7up, Ranja, Rivella. En nu dus ook Rockstar. Rockstar zelf is onderdeel van PepsiCo en beschikbaar in dertig landen. Daarmee is het de derde grootste energiedrank wereldwijd.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.