Pompshops moeten toch deels sluiten tijdens avondklok

Hoewel de tankstations als vitale sector open mogen blijven tijdens de avondklok, is het vanaf zaterdag tijdens de nachtelijke uren niet toegestaan om levensmiddelen uit de shop te verkopen. Eerder werd nog gedacht dat de verkoop van bijvoorbeeld drankjes en snacks door kon gaan, maar dat lijkt nu van de baan. Het verkopen van bijvoorbeeld motorolie blijft wel mogelijk.

”Tankstations blijven open voor brandstof en aanverwante artikelen. Het levensmiddelen deel van winkels bij tankstations wordt voor het publiek gesloten tussen 20.45 uur en 06.00 uur. Net als de andere winkels in de levensmiddelenbranche”, valt te lezen op de site van de Rijksoverheid.

De Belangenvereniging Tankstations (BETA) meldt dat het besluit ‘haaks staat op het beleid tijdens de eerste lockdown’. Tankstations werden toen verzocht om de shops en de voorzieningen open te houden voor het noodzakelijke verkeer. ”Wij hebben hierover rechtstreeks contact gezocht met het ministerie van Economische Zaken, en gevraagd dit te heroverwegen.”

Wat de exacte gevolgen zijn voor pomphouders is nog onduidelijk.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

 
 
 
 
 

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Pompshops moeten toch deels sluiten tijdens avondklok | TankPro.nl

Pompshops moeten toch deels sluiten tijdens avondklok

Hoewel de tankstations als vitale sector open mogen blijven tijdens de avondklok, is het vanaf zaterdag tijdens de nachtelijke uren niet toegestaan om levensmiddelen uit de shop te verkopen. Eerder werd nog gedacht dat de verkoop van bijvoorbeeld drankjes en snacks door kon gaan, maar dat lijkt nu van de baan. Het verkopen van bijvoorbeeld motorolie blijft wel mogelijk.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

sTART ABONNEMENT

Overzicht alle abonnementen

 
 
 
 
 

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.