Hoogstwaarschijnlijk vanaf zaterdag of zondag een avondklok, tankstations mogen openblijven

Als het aan het demissionair kabinet ligt, geldt tot 9 februari een avondklok tussen 20.30 en 4.30. De maatregel gaat hoogstwaarschijnlijk zaterdag- of zondagavond in. Dat maakte minister-president Mark Rutte woensdag bekend tijdens een persconferentie. ”We moeten het uiterste doen om de derde golf zo veel mogelijk voor te blijven”, benadrukte hij. 

De Tweede Kamer debatteert donderdag nog over het plan. Als er voldoende steun is, komt er daarna een definitief besluit. Het zou kunnen dat er nog aanpassingen volgen. Rutte hoopt de kamer te overtuigen met het belang van de volksgezondheid. Wie toch de straat op gaat zonder geldige reden, riskeert een boete van 95 euro. Volgens de minister-president geldt de avondklok ‘voor iedereen en overal’, maar mensen die voor het verlenen van zorg of voor hun werk op pad moeten, mogen met een verklaring naar buiten. Werkgevers kunnen de verklaring downloaden op de site van de Rijksoverheid.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.