GripHero biedt opnieuw gratis dispensers aan tegen verspreiding coronavirus aan pomp

Het Britse bedrijf GripHero Limited biedt opnieuw gratis dispensers van handschoenen aan bij tankstations. De handschoenen worden vastgebonden aan de ‘nozzle’, de greep van de slangen. Ze worden daarom ook wel ‘on-the-nozzle dispensers’ genoemd. Ook in maart vorig jaar werden de recyclebare handschoenen gratis verspreid. 

Volgens de man achter de GripHero, Oli Yeo, hoopt het bedrijf pomphouders te helpen met het bestrijden van de verspreiding van het virus bij tankstations. ‘’We stellen bestuurders in staat om handbescherming te gebruiken tijdens het tanken en zo voorkomen we dat ze in contact komen met een oppervlakte die anders aangeraakt zou worden door honderden andere bestuurders. Velen daarvan zouden besmet, maar asymptomatisch kunnen zijn.’’

Besmettelijkere varianten

Volgens het bedrijf komt de actie in een tijd waarin meer besmettelijke varianten van het coronavirus rondgaan. Daarom meent GripHero dat de noodzaak van het beschermen van punten die vaak aangeraakt worden, zoals de grepen, nog duidelijker is geworden. Bovendien helpen de handschoenen tegen chemische en biologische vervuiling, omdat ze gemaakt zijn van recyclebaar materiaal en volgens het bedrijf duurzamer geproduceerd worden dan de gebruikelijke plastic handschoenen. 

Hoewel het aanbod van gratis dispensers in de eerste ronde nog niet beschikbaar was voor Nederlandse tankstations, probeert GripHero de handschoenen deze maand ook hier weg te geven. ”We proberen de Nederlandse markt te openen en we hopen dat dit aanbod de pomphouders aanmoedigt om zelf ook de GripHero te installeren. We hopen op grote interesse van Nederlandse tankstationeigenaren”, aldus Yeo.

Voorraad

Volgens de eigenaar van het bedrijf blijft de productie van de GripHero gestaag doorgaan. Er is bovendien nog genoeg voorraad om direct tweeduizend tankstations van dispensers te voorzien. ”Gemiddeld kost het maken en verspreiden van de dispensers driehonderd tot vierhonderd pond. Deze kosten zullen uiteindelijk terugverdiend worden met de verkoop van onze handbescherming. Daarom is het nu mogelijk om dit aanbod te doen.”

Het bedrijf stelt dat de handschoenen na da eerste actie in maart op duizenden voorterreinen van tankstations in vijf verschillende continenten zijn opgehangen. In Europa gaat het om vijftien landen, waar Nederland mogelijk binnenkort aan toegevoegd wordt. Met dit nieuwe aanbod hoopt het bedrijf opnieuw duizenden pompen te bereiken. De mogelijkheid om gratis dispensers te ontvangen geldt voor alle tankstations wereldwijd tot 19 februari 2021.    

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.