Brancheorganisaties sturen brandbrief aan ministers: ‘heroverweeg gedeeltelijke sluiting van de shop’

BOVAG, NOVE, VNPI, TLN, evofenedex en Vern hebben gezamenlijk een brandbrief naar de Tweede Kamer gestuurd. In de brief roepen de brancheorganisaties de ministers op het besluit over de verplichte sluiting van het levensmiddelendeel te heroverwegen. Pomphouders mogen vanaf zaterdag na 20.45 alleen nog maar brandstof en aanverwante artikelen verkopen. 

‘’De verzwaarde maatregelen in de lockdown die het kabinet deze week heeft afgekondigd, waaronder de avondklok met bijbehorende sluiting van levensmiddelenwinkels, heeft ook gevolgen voor tankstations’’, beginnen de partijen hun oproep. 

De zes brancheorganisaties benadrukken dat de tankstations open mogen blijven voor brandstofverkoop, maar dat het deel met levensmiddelen gesloten moet worden. ‘’Dit betekent dat noodzakelijk verkeer en beroepsgoederenvervoer geen service meer geboden kan worden met betrekking tot koffie, broodjes en toiletgelegenheid.’’

Volgens de verzenders van de brandbrief ontstaat hiermee een ongewenste situatie. Ze vragen de ministers van Infrastructuur en Waterstaat, Economische Zaken en Klimaat, Justitie en Veiligheid en de fractievoorzitters van de Tweede Kamerpartijen daarom nog eens goed naar het besluit te kijken. Zo kan ook het noodzakelijke verkeer en beroepsgoederenvervoer gebruik blijven maken van de service die tankstations bieden. 

‘’Het openhouden van het levensmiddelendeel en de toiletten zal niet tot ongewenste toeloop leiden, omdat door de avondklok immers de toeloop van niet-noodzakelijk verkeer al verboden is’’, sluiten de partijen hun brief af. 

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.