Foto: Remco Nieuwenbroek

BP Hank overgoten met sausje van Tony’s Street Food

Op het voorterrein is alles bij het oude gebleven, maar binnen in de shop van het BP-station langs de A27 bij Hank heeft een ware metamorfose plaatsgevonden. Klanten stappen niet langer het Wild Bean Café binnen, maar zijn voortaan te gast bij Tony’s Street Food. “De reacties zijn heel enthousiast. Niet alleen over de uitstraling van de shop, maar ook over het nieuwe menu dat we hier aanbieden”, vertelt Nicole in ‘t Veld, formule manager bij De Haan.

Wie via de schuifdeuren de winkel binnenloopt, betreedt sinds kort een nieuwe wereld. De tankshop werd afgelopen weken flink onder handen genomen en overgoten met het sausje van Tony’s. Het is de zevende locatie die is uitgevoerd met de nieuwe shopformule van De Haan Minerale Oliën, dat onderdeel uitmaakt van de Hametha Groep. De groep exploiteert zo’n 150 tankstations en doet dit onder de merken Haan, Esso, BP en Shell.

Wie denkt dat tankstations alleen een broodje bal of een voorverpakte sandwich aanbieden, zal zich verbazen over de menukaart bij deze BP-locatie langs de snelweg. Klanten kunnen onder meer kiezen voor een ‘Pulled Pork Burger’, ‘Loaded Fries Kip Tzatziki’ en een smoothie van spinazie, mango en ananas. “Voor de vroege gasten hebben we een uitgebreid ontbijt in petto, met een uitsmijter met ham, kaas en bacon en een heerlijke Lavazza-koffie.”

Verbouwing van shoplocaties

Eind vorig jaar opende De Haan de eerste locatie van Tony’s Street Food, in Hendrik-Ido-Ambacht. Voor het neerzetten van de nieuwe shopformule werd nauw samengewerkt met onder andere Sligro en met Lavazza. Afgelopen tijd werd de Tony’s-formule uitgerold bij tankstations in Den Haag, IJsselstein (2x), Alphen aan den Rijn en Stroe. “Een aantal van deze stations werd omgekleurd van Shell naar het eigen Haan-merk. Daarom hebben we besloten om ook de verbouwing van de shop direct uit te voeren.”

Afhankelijk van het soort locatie en de klanten die er komen, wordt een keuze gemaakt voor Tony’s Street Food, Tony’s Coffee & More of Tony’s Plaza Food. “Bij kleinere shoplocaties kiezen we voor Coffee & More. Het accent ligt op koffie, easy snacks en non-food aanbiedingen. Plaza is dé cafetaria voor jong en oud. Met heerlijke frites en snacks. Maar ook complete maaltijden, burgers en salades. Tony’s Street Food doet denken aan een echte Amerikaanse diner, zoals je ook op deze locatie ziet. Retro-petrol is in. Dat jaren ‘50-gevoel willen we hier ook echt uitstralen. Belangrijk zijn de gezellige, warme uitstraling en natuurlijk de uitgebreide menukaart.”

86 bemande tankstations

Van de 150 stations die Hametha Groep exploiteert zijn er 86 bemand. “Het is de bedoeling dat alle locaties met een shop een Tony’s-formule krijgen, maar je kunt je voorstellen dat we niet alles tegelijk kunnen doen. We bekijken per locatie wat de mogelijkheden zijn en welke van de drie formules het best past bij het tankstation.” Volgens In ‘t Veld sluit het shopconcept perfect aan bij de wensen van de moderne klant. “Mensen eten meer en meer buiten de deur en onderweg. Daar liggen grote mogelijkheden voor tankstations. Daar proberen wij op deze manier zo goed mogelijk op in te spelen. We willen een lekker en veelzijdig aanbod bieden, van salades tot pizza’s en van verse burgers tot smoothies.”

Net als bij de locatie in Hendrik-Ido-Ambacht is de centrale open keuken met rondom een bar het hart van Tony’s Street Food. Dit draagt volgens In ‘t Veld bij aan de gezellige sfeer. Links in de hoek staan de koffieautomaten van Lavazza waar klanten zelf hun bakkie kunnen maken. Rechts voor is de kassakooi gesitueerd. “We zijn op deze snelweglocatie uiteraard dag en nacht geopend. Tot 21.00 uur is de centrale keuken geopend, daarna kunnen klanten nog kiezen uit broodjes en warme snacks. Die laatste kunnen door onze medewerkers vanaf de achterkant worden bijgevuld. Ze hoeven daarvoor niet de shop in. Dat heeft uiteraard te maken met de veiligheidsvoorschriften ‘s avonds laat en ‘s nachts.”

Prominente locatie

Het tankstation ligt op een prominente plek langs de snelweg A27. Het is dan ook constant lekker druk. “Dat vraagt wel wat van onze medewerkers. Ze moeten immers nieuwe gerechten maken en serveren. En tegelijk gaat ook al het andere werk op het tankstation door.” Om de overgang soepel te laten verlopen, wordt het personeel uitgebreid getraind. “Dat doen we uiteraard gefaseerd, want er komt aardig wat bij kijken. Ze krijgen een barista-training en een foodtraining. We willen echt dat iedereen alles in de vingers krijgt.”

Klanten van het BP-station van Haan langs de A27 stappen niet langer het Wild Bean Café binnen, maar zijn voortaan te gast bij Tony’s Street Food.

De zevende Tony’s-locatie is inmiddels een feit. Welke tankstations staan er komende tijd op het programma om verbouwd te worden in de nieuwe stijl? “We hebben een aardig lijstje, waarbij we kijken naar verschillende factoren. Onder meer naar het soort station, de plek, de klanten die er komen en de potentie die wij zien voor onze formule op een bepaalde locatie.”

Puntjes op de i

De keuken bij het BP-station draait op volle toeren en de burgers, pizza’s en frietjes verkopen als warme broodjes. “Het loopt allemaal gesmeerd en de shop ziet er al heel goed uit. Het is nu vooral zaak om de puntjes op de i te zetten en ervoor te zorgen dat het de klant aan helemaal niets ontbreekt. We willen natuurlijk wel dat ze de volgende keer weer terugkomen.”

Met het nieuwe shopconcept sorteert De Haan voor op de toekomst, vindt In ‘t Veld. “Wij geloven echt in dit concept en denken dat deze shop los van het voorterrein kan bestaan. Het is onderscheidend en we bieden klanten echt wat bijzonders. Daar ben ik van overtuigd. Dat aanbod wil ik ook dolgraag op andere locaties aanbieden. En daar gaan we komende tijd hard mee aan de slag.”

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

BP Hank overgoten met sausje van Tony’s Street Food | TankPro.nl
Foto: Remco Nieuwenbroek

BP Hank overgoten met sausje van Tony’s Street Food

Op het voorterrein is alles bij het oude gebleven, maar binnen in de shop van het BP-station langs de A27 bij Hank heeft een ware metamorfose plaatsgevonden. Klanten stappen niet langer het Wild Bean Café binnen, maar zijn voortaan te gast bij Tony’s Street Food. “De reacties zijn heel enthousiast. Niet alleen over de uitstraling van de shop, maar ook over het nieuwe menu dat we hier aanbieden”, vertelt Nicole in ‘t Veld, formule manager bij De Haan.

Wie via de schuifdeuren de winkel binnenloopt, betreedt sinds kort een nieuwe wereld. De tankshop werd afgelopen weken flink onder handen genomen en overgoten met het sausje van Tony’s. Het is de zevende locatie die is uitgevoerd met de nieuwe shopformule van De Haan Minerale Oliën, dat onderdeel uitmaakt van de Hametha Groep. De groep exploiteert zo’n 150 tankstations en doet dit onder de merken Haan, Esso, BP en Shell.

Wie denkt dat tankstations alleen een broodje bal of een voorverpakte sandwich aanbieden, zal zich verbazen over de menukaart bij deze BP-locatie langs de snelweg. Klanten kunnen onder meer kiezen voor een ‘Pulled Pork Burger’, ‘Loaded Fries Kip Tzatziki’ en een smoothie van spinazie, mango en ananas. “Voor de vroege gasten hebben we een uitgebreid ontbijt in petto, met een uitsmijter met ham, kaas en bacon en een heerlijke Lavazza-koffie.”

Verbouwing van shoplocaties

Eind vorig jaar opende De Haan de eerste locatie van Tony’s Street Food, in Hendrik-Ido-Ambacht. Voor het neerzetten van de nieuwe shopformule werd nauw samengewerkt met onder andere Sligro en met Lavazza. Afgelopen tijd werd de Tony’s-formule uitgerold bij tankstations in Den Haag, IJsselstein (2x), Alphen aan den Rijn en Stroe. “Een aantal van deze stations werd omgekleurd van Shell naar het eigen Haan-merk. Daarom hebben we besloten om ook de verbouwing van de shop direct uit te voeren.”

Afhankelijk van het soort locatie en de klanten die er komen, wordt een keuze gemaakt voor Tony’s Street Food, Tony’s Coffee & More of Tony’s Plaza Food. “Bij kleinere shoplocaties kiezen we voor Coffee & More. Het accent ligt op koffie, easy snacks en non-food aanbiedingen. Plaza is dé cafetaria voor jong en oud. Met heerlijke frites en snacks. Maar ook complete maaltijden, burgers en salades. Tony’s Street Food doet denken aan een echte Amerikaanse diner, zoals je ook op deze locatie ziet. Retro-petrol is in. Dat jaren ‘50-gevoel willen we hier ook echt uitstralen. Belangrijk zijn de gezellige, warme uitstraling en natuurlijk de uitgebreide menukaart.”

86 bemande tankstations

Van de 150 stations die Hametha Groep exploiteert zijn er 86 bemand. “Het is de bedoeling dat alle locaties met een shop een Tony’s-formule krijgen, maar je kunt je voorstellen dat we niet alles tegelijk kunnen doen. We bekijken per locatie wat de mogelijkheden zijn en welke van de drie formules het best past bij het tankstation.” Volgens In ‘t Veld sluit het shopconcept perfect aan bij de wensen van de moderne klant. “Mensen eten meer en meer buiten de deur en onderweg. Daar liggen grote mogelijkheden voor tankstations. Daar proberen wij op deze manier zo goed mogelijk op in te spelen. We willen een lekker en veelzijdig aanbod bieden, van salades tot pizza’s en van verse burgers tot smoothies.”

Net als bij de locatie in Hendrik-Ido-Ambacht is de centrale open keuken met rondom een bar het hart van Tony’s Street Food. Dit draagt volgens In ‘t Veld bij aan de gezellige sfeer. Links in de hoek staan de koffieautomaten van Lavazza waar klanten zelf hun bakkie kunnen maken. Rechts voor is de kassakooi gesitueerd. “We zijn op deze snelweglocatie uiteraard dag en nacht geopend. Tot 21.00 uur is de centrale keuken geopend, daarna kunnen klanten nog kiezen uit broodjes en warme snacks. Die laatste kunnen door onze medewerkers vanaf de achterkant worden bijgevuld. Ze hoeven daarvoor niet de shop in. Dat heeft uiteraard te maken met de veiligheidsvoorschriften ‘s avonds laat en ‘s nachts.”

Prominente locatie

Het tankstation ligt op een prominente plek langs de snelweg A27. Het is dan ook constant lekker druk. “Dat vraagt wel wat van onze medewerkers. Ze moeten immers nieuwe gerechten maken en serveren. En tegelijk gaat ook al het andere werk op het tankstation door.” Om de overgang soepel te laten verlopen, wordt het personeel uitgebreid getraind. “Dat doen we uiteraard gefaseerd, want er komt aardig wat bij kijken. Ze krijgen een barista-training en een foodtraining. We willen echt dat iedereen alles in de vingers krijgt.”

Klanten van het BP-station van Haan langs de A27 stappen niet langer het Wild Bean Café binnen, maar zijn voortaan te gast bij Tony’s Street Food.

De zevende Tony’s-locatie is inmiddels een feit. Welke tankstations staan er komende tijd op het programma om verbouwd te worden in de nieuwe stijl? “We hebben een aardig lijstje, waarbij we kijken naar verschillende factoren. Onder meer naar het soort station, de plek, de klanten die er komen en de potentie die wij zien voor onze formule op een bepaalde locatie.”

Puntjes op de i

De keuken bij het BP-station draait op volle toeren en de burgers, pizza’s en frietjes verkopen als warme broodjes. “Het loopt allemaal gesmeerd en de shop ziet er al heel goed uit. Het is nu vooral zaak om de puntjes op de i te zetten en ervoor te zorgen dat het de klant aan helemaal niets ontbreekt. We willen natuurlijk wel dat ze de volgende keer weer terugkomen.”

Met het nieuwe shopconcept sorteert De Haan voor op de toekomst, vindt In ‘t Veld. “Wij geloven echt in dit concept en denken dat deze shop los van het voorterrein kan bestaan. Het is onderscheidend en we bieden klanten echt wat bijzonders. Daar ben ik van overtuigd. Dat aanbod wil ik ook dolgraag op andere locaties aanbieden. En daar gaan we komende tijd hard mee aan de slag.”

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.