Albert Heijn trekt stekker uit AH’s to Go in Duitsland

Zes jaar na de lancering van de eerste AH to Go in Duitsland, is het over en sluiten voor het supermarktconcept bij onze oosterburen. Albert Heijn heeft besloten de formule van de Duitse markt te halen. Ook de vijf locaties bij tankstations van Shell gaan dicht. Volgens Albert Heijn is er afgelopen jaren onvoldoende groei gerealiseerd.

Albert Heijn had in 2011 grote plannen voor het veroveren van de markt met het shopconcept, maar tot meer dan elf locaties kwam het niet. De shops waren niet succesvol genoeg en lieten te weinig groei zien. Daarom heeft AH besloten de stekker uit de winkels te trekken. Rond maart gaat de laatste AH to Go in Duitsland dicht. In totaal werken er zo’n zestig medewerkers.

Te beperkt assortiment

In Duitsland probeerde Shell – samen met AH – vooral de strijd aan te gaan met de shops die de Duitse supermarktketen Rewe bij tankstations van Aral uitrolt. Volgens de Duitse krant Handelsblatt was het assortiment van de Nederlandse grootgrutter te beperkt. Het aanbod viel onvoldoende in de smaak bij onze oosterburen. Volgens de krant zaten de Duitsers niet te wachten op het Nederlandse kaasbroodje.

Proef bij BP

In Nederland zijn er op dit moment zo’n tachtig locaties van het supermarktconcept. Het merendeel daarvan is te vinden bij treinstations. In het najaar van 2016 opende Albert Heijn in samenwerking met BP bij zes tankstations een AH to Go-locatie. Het gaat om BP De Vink (Nieuwerkerk aan den IJssel), BP Coentunnel (Oostzaan), BP Ypenburg (Rijswijk), BP Koerhuis (Deventer), BP Nieuwe Hemweg (Amsterdam) en BP De Kroon (Nieuwegein).

De inrichting en het aanbod zijn toegespitst op de wensen van de tankstationbezoeker. Naast het bekende assortiment van AH to Go bieden de shops ook producten die in trek zijn bij automobilisten, zoals motorolie en ruitenwisservloeistof. In Nederland is AH een exclusieve samenwerking aangegaan met BP. Of het concept komende tijd op meerdere locaties wordt uitgerold, is niet bekend.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Albert Heijn trekt stekker uit AH’s to Go in Duitsland | TankPro.nl

Albert Heijn trekt stekker uit AH’s to Go in Duitsland

Zes jaar na de lancering van de eerste AH to Go in Duitsland, is het over en sluiten voor het supermarktconcept bij onze oosterburen. Albert Heijn heeft besloten de formule van de Duitse markt te halen. Ook de vijf locaties bij tankstations van Shell gaan dicht. Volgens Albert Heijn is er afgelopen jaren onvoldoende groei gerealiseerd.

Albert Heijn had in 2011 grote plannen voor het veroveren van de markt met het shopconcept, maar tot meer dan elf locaties kwam het niet. De shops waren niet succesvol genoeg en lieten te weinig groei zien. Daarom heeft AH besloten de stekker uit de winkels te trekken. Rond maart gaat de laatste AH to Go in Duitsland dicht. In totaal werken er zo’n zestig medewerkers.

Te beperkt assortiment

In Duitsland probeerde Shell – samen met AH – vooral de strijd aan te gaan met de shops die de Duitse supermarktketen Rewe bij tankstations van Aral uitrolt. Volgens de Duitse krant Handelsblatt was het assortiment van de Nederlandse grootgrutter te beperkt. Het aanbod viel onvoldoende in de smaak bij onze oosterburen. Volgens de krant zaten de Duitsers niet te wachten op het Nederlandse kaasbroodje.

Proef bij BP

In Nederland zijn er op dit moment zo’n tachtig locaties van het supermarktconcept. Het merendeel daarvan is te vinden bij treinstations. In het najaar van 2016 opende Albert Heijn in samenwerking met BP bij zes tankstations een AH to Go-locatie. Het gaat om BP De Vink (Nieuwerkerk aan den IJssel), BP Coentunnel (Oostzaan), BP Ypenburg (Rijswijk), BP Koerhuis (Deventer), BP Nieuwe Hemweg (Amsterdam) en BP De Kroon (Nieuwegein).

De inrichting en het aanbod zijn toegespitst op de wensen van de tankstationbezoeker. Naast het bekende assortiment van AH to Go bieden de shops ook producten die in trek zijn bij automobilisten, zoals motorolie en ruitenwisservloeistof. In Nederland is AH een exclusieve samenwerking aangegaan met BP. Of het concept komende tijd op meerdere locaties wordt uitgerold, is niet bekend.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.