ANAC, winterartikelen, Newco

Winterse omstandigheden bieden volop kansen voor tankshops

De winter staat voor de deur, dé tijd in het jaar waarin een foutje achter het stuur snel gemaakt is. Goed zicht is voor automobilisten een must om komende maanden schadevrij van A naar B te komen. Door de juiste producten aan te bieden, kunnen tankstation-ondernemers de klant helpen om veilig onderweg te zijn. Renate Remie van Newco Europe, leverancier en distributeur van non-food artikelen, vertelt welke producten tankstations zeker in hun assortiment moeten opnemen.

“Goede verlichting is natuurlijk het hele jaar belangrijk, maar tijdens de donkerste dagen, wanneer het vaak regent, vriest of sneeuwt, is het voor klanten écht van belang om met goede lampen rond te rijden. Is de verlichting niet in orde, dan is het een must om de defecte lamp zo snel mogelijk te vervangen. Door als tankshop een goed en compleet aanbod autoverlichting aan te bieden, help je de klant snel weer veilig op weg.” Volgens Remie van Newco Europe is het voor tankshopondernemers vooral verstandig om een royale voorraad H4- en H7-lampen in huis te hebben. “Dit zijn de lampen die in de meeste auto’s passen.”

Goedgekeurde verlichting

De ene lamp is de andere niet, waarschuwt ze. “Autoverlichting moet gekeurd worden. Dit wordt gecontroleerd en beheerd door de RDW, die hiervoor diverse onafhankelijke instanties aanwijst. Lampen van merken als Philips, Osram en Grundig zijn gekeurd. Er zijn ook heel wat goedkopere lampen op de markt. Sommige van deze lampen zijn echter niet goedgekeurd. Dit kan bijvoorbeeld tot gevolg hebben dat het licht niet helder genoeg is, waardoor het zicht niet optimaal is. Bovendien leveren ze vaak diffuus licht, waar mede-weggebruikers last van hebben. Dat kan leiden tot gevaarlijke situaties.”

Ruitenwisservloeistof

Goede verlichting is een, maar er is meer nodig om veilig op pad te gaan tijdens de koude maanden in het jaar. “Er gaan tijdens de winter heel wat liters screenwash doorheen. In de winter is het van belang om voor speciale winter-screenwash te kiezen, die bij temperaturen onder nul niet bevriest. Dit maakt het product tevens geschikt om buiten te presenteren in zogenaamde buitenbunkers. Daardoor valt het assortiment bovendien extra goed op.”

SOS-ijskrabber

Bevroren ruiten leiden geregeld tot gevloek en getier op de vroege ochtend. Er is weinig vervelender dan in de kou – terwijl je haast hebt – met een ijskrabber aan de slag te moeten. Ook lopen automobilisten kans op een bekeuring als ze met bevroren ruiten op pad gaan. “Een goede de-icer biedt uitkomst.” Bij een goed product verdwijnt ijs als sneeuw voor de zon. Ook een degelijke ijskrabber mag niet in het winterassortiment van tankstations ontbreken. “Onze SOS-ijskrabber is begin 2017 als beste beoordeeld door de Consumentenbond, onder meer vanwege de anti-slip handgreep en het rechte blad. Daarmee krab je het ijs goed weg. De krabber heeft bovendien tanden, waarmee ook een flinke ijslaag kan worden verwijderd.”

Night Vision-bril

Een ander product dat het zicht bevordert, is de zogenaamde Night Vision-bril. “De bril heeft gele glazen. Dat levert achter het stuur flink wat voordelen op die de veiligheid ten goede komen. Het neutraliseert namelijk de schittering van straatverlichting en koplampen. De gele glazen vergroten het contrast; regen en vocht zorgen namelijk voor onscherpe contouren. Ook zijn de strepen op de weg met deze speciale bril een stuk beter zichtbaar wanneer het weer onderweg slecht wordt.”

Kijk hier voor meer informatie over het aanbod aan non-food artikelen. 

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Winterse omstandigheden bieden volop kansen voor tankshops | TankPro.nl
ANAC, winterartikelen, Newco

Winterse omstandigheden bieden volop kansen voor tankshops

De winter staat voor de deur, dé tijd in het jaar waarin een foutje achter het stuur snel gemaakt is. Goed zicht is voor automobilisten een must om komende maanden schadevrij van A naar B te komen. Door de juiste producten aan te bieden, kunnen tankstation-ondernemers de klant helpen om veilig onderweg te zijn. Renate Remie van Newco Europe, leverancier en distributeur van non-food artikelen, vertelt welke producten tankstations zeker in hun assortiment moeten opnemen.

“Goede verlichting is natuurlijk het hele jaar belangrijk, maar tijdens de donkerste dagen, wanneer het vaak regent, vriest of sneeuwt, is het voor klanten écht van belang om met goede lampen rond te rijden. Is de verlichting niet in orde, dan is het een must om de defecte lamp zo snel mogelijk te vervangen. Door als tankshop een goed en compleet aanbod autoverlichting aan te bieden, help je de klant snel weer veilig op weg.” Volgens Remie van Newco Europe is het voor tankshopondernemers vooral verstandig om een royale voorraad H4- en H7-lampen in huis te hebben. “Dit zijn de lampen die in de meeste auto’s passen.”

Goedgekeurde verlichting

De ene lamp is de andere niet, waarschuwt ze. “Autoverlichting moet gekeurd worden. Dit wordt gecontroleerd en beheerd door de RDW, die hiervoor diverse onafhankelijke instanties aanwijst. Lampen van merken als Philips, Osram en Grundig zijn gekeurd. Er zijn ook heel wat goedkopere lampen op de markt. Sommige van deze lampen zijn echter niet goedgekeurd. Dit kan bijvoorbeeld tot gevolg hebben dat het licht niet helder genoeg is, waardoor het zicht niet optimaal is. Bovendien leveren ze vaak diffuus licht, waar mede-weggebruikers last van hebben. Dat kan leiden tot gevaarlijke situaties.”

Ruitenwisservloeistof

Goede verlichting is een, maar er is meer nodig om veilig op pad te gaan tijdens de koude maanden in het jaar. “Er gaan tijdens de winter heel wat liters screenwash doorheen. In de winter is het van belang om voor speciale winter-screenwash te kiezen, die bij temperaturen onder nul niet bevriest. Dit maakt het product tevens geschikt om buiten te presenteren in zogenaamde buitenbunkers. Daardoor valt het assortiment bovendien extra goed op.”

SOS-ijskrabber

Bevroren ruiten leiden geregeld tot gevloek en getier op de vroege ochtend. Er is weinig vervelender dan in de kou – terwijl je haast hebt – met een ijskrabber aan de slag te moeten. Ook lopen automobilisten kans op een bekeuring als ze met bevroren ruiten op pad gaan. “Een goede de-icer biedt uitkomst.” Bij een goed product verdwijnt ijs als sneeuw voor de zon. Ook een degelijke ijskrabber mag niet in het winterassortiment van tankstations ontbreken. “Onze SOS-ijskrabber is begin 2017 als beste beoordeeld door de Consumentenbond, onder meer vanwege de anti-slip handgreep en het rechte blad. Daarmee krab je het ijs goed weg. De krabber heeft bovendien tanden, waarmee ook een flinke ijslaag kan worden verwijderd.”

Night Vision-bril

Een ander product dat het zicht bevordert, is de zogenaamde Night Vision-bril. “De bril heeft gele glazen. Dat levert achter het stuur flink wat voordelen op die de veiligheid ten goede komen. Het neutraliseert namelijk de schittering van straatverlichting en koplampen. De gele glazen vergroten het contrast; regen en vocht zorgen namelijk voor onscherpe contouren. Ook zijn de strepen op de weg met deze speciale bril een stuk beter zichtbaar wanneer het weer onderweg slecht wordt.”

Kijk hier voor meer informatie over het aanbod aan non-food artikelen. 

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.