Sigarettenfabrikant Philip Morris zet in op productie rookloze sigaret

Tabaksproducent Philip Morris gaat in de fabriek in Bergen op Zoom flink inzetten op productie van de rookloze sigaret Iqos. Het openen van een nieuwe fabricagelijn voor dit product levert volgens de fabrikant 135 banen op. De nieuwe rookvrije sigaret is gepresenteerd als een minder ongezond alternatief voor de normale sigaret. 

Bij het systeem van Philip Morris wordt de tabak verwarmd in plaats van verbrand. Daardoor ontstaat minder geur, geen vuur en geen as. Dat levert minder overlast op dan bij normale sigaretten en het zorgt voor minder schade aan de gezondheid. Er komt weliswaar nicotine vrij, maar geen rook. Volgens de fabrikant zorgt dit voor 90 tot 95 procent minder schadelijke stoffen.

Verschil met e-sigaret

De fabrikant benadrukt dat de Iqos geen elektrische sigaret is, aangezien er bij de e-sigaret geen tabak wordt gebruikt. De rookloze sigaret van Philip Morris moet overigens wel opgeladen worden. Het apparaat zelf kost 70 euro. De tabaksticks die in de Iqos geplaatst worden, kosten 30 cent per stuk en worden per twintig verkocht.

Strenge regelgeving

Het bedrijf heeft het product ontwikkeld om rokers een alternatief voor normale sigaretten aan te bieden. Ook wil Philip Morris inspelen op het beleid van de overheid, dat steeds strenger wordt. Op dit moment is het product al verkrijgbaar bij een groot aantal tabaksspeciaalzaken, ook is het online te bestellen. De fabrikant wil de verkoop binnenkort ook naar andere kanalen uitrollen.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Sigarettenfabrikant Philip Morris zet in op productie rookloze sigaret | TankPro.nl

Sigarettenfabrikant Philip Morris zet in op productie rookloze sigaret

Tabaksproducent Philip Morris gaat in de fabriek in Bergen op Zoom flink inzetten op productie van de rookloze sigaret Iqos. Het openen van een nieuwe fabricagelijn voor dit product levert volgens de fabrikant 135 banen op. De nieuwe rookvrije sigaret is gepresenteerd als een minder ongezond alternatief voor de normale sigaret. 

Bij het systeem van Philip Morris wordt de tabak verwarmd in plaats van verbrand. Daardoor ontstaat minder geur, geen vuur en geen as. Dat levert minder overlast op dan bij normale sigaretten en het zorgt voor minder schade aan de gezondheid. Er komt weliswaar nicotine vrij, maar geen rook. Volgens de fabrikant zorgt dit voor 90 tot 95 procent minder schadelijke stoffen.

Verschil met e-sigaret

De fabrikant benadrukt dat de Iqos geen elektrische sigaret is, aangezien er bij de e-sigaret geen tabak wordt gebruikt. De rookloze sigaret van Philip Morris moet overigens wel opgeladen worden. Het apparaat zelf kost 70 euro. De tabaksticks die in de Iqos geplaatst worden, kosten 30 cent per stuk en worden per twintig verkocht.

Strenge regelgeving

Het bedrijf heeft het product ontwikkeld om rokers een alternatief voor normale sigaretten aan te bieden. Ook wil Philip Morris inspelen op het beleid van de overheid, dat steeds strenger wordt. Op dit moment is het product al verkrijgbaar bij een groot aantal tabaksspeciaalzaken, ook is het online te bestellen. De fabrikant wil de verkoop binnenkort ook naar andere kanalen uitrollen.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.