OK-station in Haarlem start met maaltijdconcept De Goede Daghap

De OK-vestiging in Haarlem is woensdag officieel gestart met maaltijden van De Goede Daghap. Hiermee wil het station zijn klanten een kwalitatief goede maaltijd aanbieden, die gemakkelijk te bereiden is. Het concept is ontwikkeld door Jelco Verswaren en door Marcel Borger, oprichter van OrangeGas. Op termijn willen beide initiatiefnemers dat de producten bij zo’n vijftig tankstations te verkrijgen zijn.

De Goede Daghap is in november 2016 gelanceerd op de Tankstation Vakbeurs in Houten. Het concept biedt ambachtelijk bereide maaltijden waarin geen conserveringsmiddelen zijn verwerkt. De artikelen zijn bereid met veel lokale producten uit Nederland en worden geserveerd door de bodem onder het bakje weg te trekken.

Betaalbaar

”De betaalbare prijzen zorgen dat het voor veel mensen mogelijk wordt een gezonde daghap te eten op het tankstation of om een maaltijd mee te nemen”, aldus de bedenkers van het concept. Pim van Gelder van het Haarlemse tankstation was meteen enthousiast over het concept. “Dit is een mooie aanvulling op het assortiment en zal veel bestaande en potentiële klanten aanspreken.”

De ontwikkelaars van het product vinden dat momenteel te weinig goede maaltijden worden aangeboden op tankstations. “Daarom denken wij dat dit een gat in de markt is en grote kans heeft om te slagen in de Nederlandse petrolbranche. De stations gaan de maaltijden ook aanbieden aan personeel van bedrijven, want daar zit veel potentie. De verkopende locaties krijgen exclusiviteit binnen hun gemeente, zodat ze op een gedegen manier hun markt kunnen opbouwen.”

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.