Shell geeft voortaan ook Air Miles bij shopproducten

Shell heeft zijn Air Miles-programma vernieuwd. Voortaan worden de spaarpunten ook uitgegeven bij shop-aankopen. Elke twee euro die in de shop wordt uitgegeven levert één punt op. Daarnaast krijgen de klanten, Shell noemt ze gasten, ook gratis persoonlijke extra’s. Het nieuwe spaarprogramma heet Miles & Me en is volgens de oliemaatschappij persoonlijker en interactiever geworden.

In aanvulling op de spaarpunten, krijgen gasten gratis extra’s aangeboden. Daarbij zijn drie opties: extra Air Miles, een gratis shopproduct of een andere aanbieding. Het aanbod van deze extra’s verandert voortdurend. Spaarders blijven op de hoogte van nieuwe producten middels de Shell-app of de e-mail van Air Miles.

Onderzoek

In het kader van het vernieuwde spaarprogramma voerde Shell een onderzoek uit naar het spaargedrag van de Nederlander. Opvallend is dat bijna alle deelnemers (94 procent) weleens meedoen aan spaarprogramma’s of acties, zo blijkt. Met name Air Miles (66 procent) en spaaracties bij supermarkten (68 procent) zijn populair.

Uit het onderzoek blijkt ook dat Nederlanders liever voor iets kleins sparen dat gratis is, zoals een kopje koffie, dan voor een groter cadeau waarvoor moet worden bijbetaald, zoals een huishoudelijk product. “Miles & Me sluit hierop aan: klanten worden steeds verrast met extraatjes en kunnen daaruit zelf kiezen wat het meest bij hen past”, vertelt Machteld de Haan, verantwoordelijk voor de tankstations in de Benelux en Frankrijk.

Korting

Het aanbod van de extra producten en andere aanbiedingen is steeds anders. “De ene keer misschien een flesje water of frisdrank, de volgende keer bijvoorbeeld een kop koffie”, zegt De Haan. “Maar ook kunnen gasten kiezen voor bijvoorbeeld korting op kaartjes voor een musical of een dagje uit.” Om de start van het vernieuwde programma te vieren is er een speciaal introductieaanbod: veel voordeel op kaartjes voor de musical The Bodyguard. Het inwisselaanbod voor Air Miles wijzigt niet. De punten kunnen nog steeds bij een Shell-station ingewisseld worden voor extra korting op brandstof, een carwash of badtextiel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.