Foodspecialisten scannen tankshops op sterke en zwakke punten

Diverse foodspecialisten willen de komende tijd tankshops bezoeken om de sterke en zwakke plekken te bepalen. Daarmee geven ze advies aan uitbaters wat ze goed doen en wat verbeterpunten zijn. Dit vindt plaats onder de vlag van Food Court, een concept dat door diverse samenwerkende foodbedrijven is ontwikkeld. Deze week werd een ‘scan’ uitgevoerd in Veghel, bij een Shell-locatie van Schimmel.

Food Court is een nieuw concept waar diverse bedrijven uit de foodbranche aan hebben gewerkt. Onder meer Sligro, Remia, Paardekooper en Lantmännen Unibake zijn bij het initiatief betrokken. Om duidelijk te maken dat de bedrijven echt met de ondernemer meedenken over hoe hij zijn shop het beste kan inrichten, wordt een shopscan uitgevoerd. Bij de locatie in Veghel bekeken Rob Doorn van Sligro (links op de foto met clustermanager Antwan Janssen) en Monique Nefkens van Lantmännen Unibake het station.

Bakery

Beide specialisten gingen eerst in gesprek met Janssen. Daarbij kwamen alle facetten van de shop en met name de bakery aan bod, zoals assortiment, leveringen, apparatuur, personeel, klantenstroom, betalingssystematiek, bereidingswijze van de producten en positionering van de bakery.

De locatie aan de Ncb-laan in de Brabantse plaats heeft een ruime tankshop, met daarin een uitgebreide bakery. In de omgeving van het station zijn veel bedrijven gevestigd. Daardoor komen vooral op vrijdagochtend veel bestellingen binnen voor broodjes. Met een vaste kern van ervaren personeelsleden weet het station mooie resultaten te boeken met de bakery.

Verbetering

Toch denken Doorn en Nefkens dat nog ruimte is voor verdere verbetering. Door de bakery beter zichtbaar te maken voor de klanten kan het rendement worden verhoogd. Beiden willen zelfs nog verder gaan. Zij menen dat deze locatie de potentie heeft om uit te groeien tot een volwaardige lunchroom of broodjescorner, waar het verkopen van brandstof steeds meer een bijzaak wordt.

Dit ondanks, of misschien juist dankzij, de aanwezigheid van een nieuwe megasupermarkt (Jumbo Foodmarkt) op een steenworp afstand. Die vestiging zorgt voor veel extra verkeer dat soms ook even stopt bij het Shell-station van Schimmel.

Juweeltjes

Voor andere facetten hebben beide foodspecialisten ook verbetertips gegeven. Bijvoorbeeld over het aantal warme snacks, dat met 23 ruim boven het gemiddelde van een dergelijke shop ligt. “Wellicht beter om de juweeltjes uit dit segment meer ruimte te geven”, denkt Nefkens. Tevens kijken ze naar hoe de bestaande producten nog verder kunnen worden verbeterd.

Tankstationbedrijven die ook interesse hebben om hun locatie te laten scannen door buitenstaanders met een frisse blik, doen er goed aan om dinsdag 15 november naar de Tankstation Vakbeurs te komen. Daar worden drie Food Court-scans verloot onder bezoekers van hun stand. Ook kunnen geïnteresseerden daar meer te weten komen over het Food Court-concept. Heeft u zich nog niet aangemeld voor dit evenement? Schrijf dan snel in via: www.tankstationvakbeurs.nl/registratie/.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.