Retailers naar rechter wegens tariefverlaging door PostNL

De Vereniging van Postwinkeliers sleept PostNL definitief voor de rechter. De belangenbehartiger van winkeliers met een servicepunt van het postbedrijf, waaronder tankstations, is het oneens met het besluit van PostNL om de tarieven voor winkeliers fors te verlagen. De rechtszaak dient op 3 augustus bij de rechtbank in Den Haag.

Eerder dit voorjaar werd duidelijk dat PostNL de tarieven voor retailers verlaagt met ruim twintig procent. Volgens de belangenbehartiger kan de verlaging in sommige gevallen resulteren in veertig procent minder inkomsten. De vereniging stelde daarom begin mei een ultimatum aan het postbedrijf: zie af van de plannen, anders volgen er juridische stappen.

PostNL is echter niet van plan om de verlaging terug te draaien, waardoor de VVP geen andere mogelijkheid ziet dan naar de rechter te gaan. Het is van mening dat het postbedrijf niet gerechtigd is deze verlaging eenzijdig door te voeren. Ook zou het bedrijf misbruik maken van zijn economische machtspositie.

Overleg

“Het is jammer dat we genoodzaakt zijn deze stap te zetten”, aldus Gerard van Wezenbeek, voorzitter van de belangenvereniging. “Ik had liever gezien dat PostNL ruimte had geboden om in goed overleg met elkaar naar alternatieven te zoeken.”

In een eerder stadium gaf het postbedrijf aan goede redenen te hebben voor de verlaging van de tarieven. Het veranderende gedrag van klanten speelt hierin een belangrijke rol.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.