Winnaar van OOTW-veiligheidsgame krijgt iPad Air

Een medewerker van een Tamoil-station in Bergeijk heeft de hoogste score behaald bij de digitale veiligheidsgame van opleidingsinstituut OOTW. Loes Gijsbers (rechts op de foto) behaalde een honderd procent score en deed dat bovendien als snelste van de in totaal achthonderd ondernemers en medewerkers die de game hebben gemaakt. Daarom werd maandag aan haar een iPad Air uitgereikt. De nummers twee tot en met vijftien krijgen ook een prijs.

In september 2015 is een nieuwe game gelanceerd op de website www.mijnbranchepaspoort.nl. Hiermee kunnen ondernemers, bedrijfsleiders en medewerkers testen hoeveel ze weten over de veiligheid in en rondom hun tankstations. Door het maken van de interactieve game krijgen deelnemers meer inzicht in wat ze kunnen doen om overvallen en andere agressieve situaties te voorkomen en hoe ermee om te gaan als er tóch een incident is.

In de afgelopen vier maanden hebben zo’n achthonderd professionals uit de petrolbranche de game één of meerdere keren gemaakt. Van hen presteerde Gijsbers dus het beste. “Ik vond het leuk om te maken en heb er ook veel aan gehad in mijn dagelijkse werkzaamheden”, vertelt de gelukkige winnaar.

Ministerie

“De game is gemaakt in samenwerking met het ministerie van Veiligheid en Justitie”, vertelt Paola Franquinet (links op de foto) van OOTW. “We willen hiermee de veiligheid op tankstations en wasbedrijven vergroten en we wilden ook wat leuke spelelementen eraan toevoegen.”

Tijdens de game speelt de deelnemer een manager van een virtueel tankstation. Met verschillende situaties en vragen wordt zijn of haar kennis getest over overvalpreventie en omgaan met agressie. Bij goede antwoorden krijgen deelnemers munten, waarmee ze preventiemaatregelen kunnen kopen om de veiligheid op het virtuele station te verbeteren. De game is overigens nog steeds te maken via www.mijnbranchepaspoort.nl.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Winnaar van OOTW-veiligheidsgame krijgt iPad Air | TankPro.nl

Winnaar van OOTW-veiligheidsgame krijgt iPad Air

Een medewerker van een Tamoil-station in Bergeijk heeft de hoogste score behaald bij de digitale veiligheidsgame van opleidingsinstituut OOTW. Loes Gijsbers (rechts op de foto) behaalde een honderd procent score en deed dat bovendien als snelste van de in totaal achthonderd ondernemers en medewerkers die de game hebben gemaakt. Daarom werd maandag aan haar een iPad Air uitgereikt. De nummers twee tot en met vijftien krijgen ook een prijs.

In september 2015 is een nieuwe game gelanceerd op de website www.mijnbranchepaspoort.nl. Hiermee kunnen ondernemers, bedrijfsleiders en medewerkers testen hoeveel ze weten over de veiligheid in en rondom hun tankstations. Door het maken van de interactieve game krijgen deelnemers meer inzicht in wat ze kunnen doen om overvallen en andere agressieve situaties te voorkomen en hoe ermee om te gaan als er tóch een incident is.

In de afgelopen vier maanden hebben zo’n achthonderd professionals uit de petrolbranche de game één of meerdere keren gemaakt. Van hen presteerde Gijsbers dus het beste. “Ik vond het leuk om te maken en heb er ook veel aan gehad in mijn dagelijkse werkzaamheden”, vertelt de gelukkige winnaar.

Ministerie

“De game is gemaakt in samenwerking met het ministerie van Veiligheid en Justitie”, vertelt Paola Franquinet (links op de foto) van OOTW. “We willen hiermee de veiligheid op tankstations en wasbedrijven vergroten en we wilden ook wat leuke spelelementen eraan toevoegen.”

Tijdens de game speelt de deelnemer een manager van een virtueel tankstation. Met verschillende situaties en vragen wordt zijn of haar kennis getest over overvalpreventie en omgaan met agressie. Bij goede antwoorden krijgen deelnemers munten, waarmee ze preventiemaatregelen kunnen kopen om de veiligheid op het virtuele station te verbeteren. De game is overigens nog steeds te maken via www.mijnbranchepaspoort.nl.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.