Fusie tussen De Lotto en Staatsloterij op losse schroeven

Kartelwaakhond ACM zet vraagtekens bij de voorgenomen fusie van loterijbedrijven De Lotto en Staatsloterij. Als beide bedrijven samensmelten, blijven er nog maar twee grote aanbieders van kansspelen over in Nederland. Naast Staatsloterij/De Lotto is dat de Goede Doelen Loterij. De mededingingsautoriteit betwijfelt of er dan nog genoeg concurrentie overblijft. Veel tankstations verkopen producten van loterijbedrijven.

Beide kansspelaanbieders hebben vorige maand een verzoek tot samengaan neergelegd bij de ACM. Deze gaat echter niet zomaar akkoord met de plannen. De kartelwaakhond geeft aan dat nader onderzoek nodig is om te beoordelen of de twee mogen fuseren. De Lotto en Staatsloterij hebben samen zo’n vijftig procent van de kansspelmarkt in handen krijgen.

Onderzoek

Als de twee bedrijven verder willen gaan met de fusie, moeten ze bij de ACM een vergunning aanvragen. Deze gaat dan verder met het onderzoek naar de gevolgen voor de concurrentie op de markt voor loterijen en lotto’s. “Belangrijkste vraag is of er na de fusie voldoende concurrentie overblijft met twee partijen en er voor consumenten voldoende keuze overblijft in loterij- en lottospellen tegen een goede prijs en kwaliteit”, schrijft de mededingingsautoriteit.

Mocht er uiteindelijk een fiat komen van de ACM is dat nog niet genoeg. De Staatsloterij is, zoals de naam al zegt, een staatsbedrijf, Daardoor is ook goedkeuring nodig van de Eerste en Tweede Kamer.

De twee kansspelaanbieders hebben samen een jaarlijkse omzet van zo’n 1 miljard euro. De Staatsloterij is vooral bekend van het gelijknamige kansspel. De Lotto brengt onder meer Toto, Krasloten en Eurojackpot op de markt.

Lees ook: De Lotto en Staatsloterij hebben plannen voor fusie

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Fusie tussen De Lotto en Staatsloterij op losse schroeven | TankPro.nl

Fusie tussen De Lotto en Staatsloterij op losse schroeven

Kartelwaakhond ACM zet vraagtekens bij de voorgenomen fusie van loterijbedrijven De Lotto en Staatsloterij. Als beide bedrijven samensmelten, blijven er nog maar twee grote aanbieders van kansspelen over in Nederland. Naast Staatsloterij/De Lotto is dat de Goede Doelen Loterij. De mededingingsautoriteit betwijfelt of er dan nog genoeg concurrentie overblijft. Veel tankstations verkopen producten van loterijbedrijven.

Beide kansspelaanbieders hebben vorige maand een verzoek tot samengaan neergelegd bij de ACM. Deze gaat echter niet zomaar akkoord met de plannen. De kartelwaakhond geeft aan dat nader onderzoek nodig is om te beoordelen of de twee mogen fuseren. De Lotto en Staatsloterij hebben samen zo’n vijftig procent van de kansspelmarkt in handen krijgen.

Onderzoek

Als de twee bedrijven verder willen gaan met de fusie, moeten ze bij de ACM een vergunning aanvragen. Deze gaat dan verder met het onderzoek naar de gevolgen voor de concurrentie op de markt voor loterijen en lotto’s. “Belangrijkste vraag is of er na de fusie voldoende concurrentie overblijft met twee partijen en er voor consumenten voldoende keuze overblijft in loterij- en lottospellen tegen een goede prijs en kwaliteit”, schrijft de mededingingsautoriteit.

Mocht er uiteindelijk een fiat komen van de ACM is dat nog niet genoeg. De Staatsloterij is, zoals de naam al zegt, een staatsbedrijf, Daardoor is ook goedkeuring nodig van de Eerste en Tweede Kamer.

De twee kansspelaanbieders hebben samen een jaarlijkse omzet van zo’n 1 miljard euro. De Staatsloterij is vooral bekend van het gelijknamige kansspel. De Lotto brengt onder meer Toto, Krasloten en Eurojackpot op de markt.

Lees ook: De Lotto en Staatsloterij hebben plannen voor fusie

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.