Stevia-cola verkrijgbaar vanaf begin volgend jaar

Coca-Cola life is vanaf begin januari verkrijgbaar op de Nederlandse markt. Ook voor tankstations komt het product beschikbaar. Het bevat de zoetstof stevia en heeft daardoor ruim dertig procent minder suiker en calorieën dan reguliere Coca Cola. Het nieuwe product wordt op de markt gebracht in blikjes van 33 centiliter en flessen van een halve en van anderhalve liter. Welke varianten in het shopassortiment worden opgenomen, kan per tankstation verschillen.

De eerste, groengekleurde blikjes en flessen van de nieuwe colavariant rolden onlangs van de band in de Nederlandse Coca-Cola-fabriek in het Brabantse Dongen. Met de introductie biedt het van oorsprong Amerikaanse bedrijf aan consumenten meer keuze uit producten met minder calorieën. De life-variant is de eerste introductie binnen het Coca-Cola-portfolio sinds de komst van Zero op de Nederlandse markt zeven jaar geleden.

Stevia

De innovatie profiteert van de ontwikkelingen op het gebied van zoetstoffen. Coca-Cola life is gezoet met het extract van het steviablad, de natuurlijke zoetstof van de Zuidamerikaanse steviaplant. Het product kent sinds enkele jaren veel toepassingen in de food-industrie, bijvoorbeeld in ijsthee, yoghurt en als zoetje in de koffie.

Zo’n 78 procent van de Coca-Cola-producten die in Nederland worden verkocht, wordt in de productievestiging in Dongen gemaakt. De fabriek neemt ook de productie van de life-varianten voor haar rekening.

Coca-Cola

Coca-Cola is ’s werelds grootste producent van niet-alcoholische dranken en brengt in Nederland zestien merken op de markt, waaronder Coca-Cola, Coca-Cola Zero, Coca-Cola light, Fanta, Sprite, Aquarius, Minute Maid, Nestea, Kinley, Chaudfontaine, Burn, Monster, Fernandes, Dr Pepper, Capri-Sun en Schweppes. Het bedrijf heeft in Nederland 850 medewerkers, verdeeld over twee vestigingen.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Stevia-cola verkrijgbaar vanaf begin volgend jaar | TankPro.nl

Stevia-cola verkrijgbaar vanaf begin volgend jaar

Coca-Cola life is vanaf begin januari verkrijgbaar op de Nederlandse markt. Ook voor tankstations komt het product beschikbaar. Het bevat de zoetstof stevia en heeft daardoor ruim dertig procent minder suiker en calorieën dan reguliere Coca Cola. Het nieuwe product wordt op de markt gebracht in blikjes van 33 centiliter en flessen van een halve en van anderhalve liter. Welke varianten in het shopassortiment worden opgenomen, kan per tankstation verschillen.

De eerste, groengekleurde blikjes en flessen van de nieuwe colavariant rolden onlangs van de band in de Nederlandse Coca-Cola-fabriek in het Brabantse Dongen. Met de introductie biedt het van oorsprong Amerikaanse bedrijf aan consumenten meer keuze uit producten met minder calorieën. De life-variant is de eerste introductie binnen het Coca-Cola-portfolio sinds de komst van Zero op de Nederlandse markt zeven jaar geleden.

Stevia

De innovatie profiteert van de ontwikkelingen op het gebied van zoetstoffen. Coca-Cola life is gezoet met het extract van het steviablad, de natuurlijke zoetstof van de Zuidamerikaanse steviaplant. Het product kent sinds enkele jaren veel toepassingen in de food-industrie, bijvoorbeeld in ijsthee, yoghurt en als zoetje in de koffie.

Zo’n 78 procent van de Coca-Cola-producten die in Nederland worden verkocht, wordt in de productievestiging in Dongen gemaakt. De fabriek neemt ook de productie van de life-varianten voor haar rekening.

Coca-Cola

Coca-Cola is ’s werelds grootste producent van niet-alcoholische dranken en brengt in Nederland zestien merken op de markt, waaronder Coca-Cola, Coca-Cola Zero, Coca-Cola light, Fanta, Sprite, Aquarius, Minute Maid, Nestea, Kinley, Chaudfontaine, Burn, Monster, Fernandes, Dr Pepper, Capri-Sun en Schweppes. Het bedrijf heeft in Nederland 850 medewerkers, verdeeld over twee vestigingen.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.