Verkoop van elektronica-artikelen bij tankstations in de lift

Het toenemende gebruik van mobiele telefoons geeft pomphouders volop kansen om hun omzet te vergroten. Doordat veel autorijders onderweg bellen, Whatsappen of hun e-mail bijhouden, groeit de behoefte om altijd bereikbaar te zijn en toegang te hebben tot de digitale snelweg. Als de batterij van de smartphone onderweg leeg raakt, dan zijn gebruikers steeds vaker bereid onderweg een oplader te kopen. Dat merkt Jean-Pierre Bakker van Newco, distributeur van non-food artikelen.

Hij ziet dan ook een toename van de verkoop van producten uit dit segment. Ook andere accessoires voor mobiele apparaten, zoals een houder en noodbatterijen, vinden steeds beter de weg naar de klant.

Opladers

Newco lanceerde kortgeleden de productgroep Allride Connect. Daarin bevinden zich diverse soorten opladers en andere artikelen die het gebruik van het mobieltje vergemakkelijken. Diverse tankstation-ondernemers hebben de producten inmiddels in hun assortiment opgenomen en hebben er goede ervaringen mee.

“In de voorbije periode zijn er tests gedaan met elektronica-artikelen en we zien een goede doorverkoop in diverse stations”, aldus Bakker. “Maar dit assortiment is niet alleen bedoeld voor mensen die onderweg zijn. Er zijn ook diverse artikelen die geschikt zijn voor thuisgebruik. Bovendien is er een categorie met smartphone- en tabletcases in opgenomen.”

Telefoons

De Newco-directeur benadrukt dat niet alleen bestuurders van personenauto’s met de producten uit de voeten kunnen. Er zijn namelijk ook 24V-artikelen die geschikt zijn voor gebruik in de truck. “En dit alles is beschikbaar voor diverse merken telefoons, zoals Apple, Samsung en Nokia. De meeste consumenten zullen producten hebben van deze populaire merken, waardoor er ook veel vraag zal zijn naar de bijbehorende opladers, cases en andere accessoires. Maar veel van de artikelen zijn ook geschikt voor diverse mp3- of mp4-spelers, dvd-schermen en gps-systemen.

De presentatie ziet er strak uit en, niet onbelangrijk voor een ondernemer, er zit ook een leuke marge op. Een exploitant heeft gemiddeld over de hele range een marge van zo’n veertig procent. Bovendien is het geen statische productgroep. De ontwikkelingen in de markt van de mobiele telefoon volgen elkaar snel op. Newco volgt deze ontwikkelingen op de voet en houdt het aanbod van AllRide Connect up-to-date.

Marge

De distributeur heeft voor dit segment zelf een schappenplan ontwikkeld, met een breedte van negentig centimeter. “Het schappenplan is dusdanig samengesteld dat een ondernemer het meest optimale assortiment in de meest ideale presentatie aan kan bieden. Daarbij is er ook op gelet dat de producten het meest in het zicht hangen.”

Newco is op zondag 12 en maandag 13 oktober aanwezig op de vakbeurs TabakPlus in Rotterdam, onder meer met de producten van AllRide Connect.

Vervolgens is Newco aanwezig op de Tankstation Vakbeurs op 11 november in Maarssen. Meer info via: www.tankpro.nl/tankstation-vakbeurs-2014

Lees ook: Elektronische sigaret Snoke ziet tankstation als belangrijk verkoopkanaal

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.