Tankstation in Tolkamer opent e-rookruimte voor klanten

Een tankstation in het Gelderse Tolkamer heeft sinds enkele weken een ruimte waar de consument e-sigaretten kan proberen. Het elektrische rokertje stijgt in populariteit bij de klanten van het station en in de ruimte mogen ze gratis nieuwe producten uittesten. ”Op die manier kunnen ze er op een laagdrempelige manier kennis mee maken”, legt mede-eigenaar Monique Hendriks uit. Roken van reguliere tabak is niet toegestaan. Het station is gevestigd aan recreatieplas De Bijland in Tolkamer en verkoopt geen brandstof voor het wegverkeer, maar voor de pleziervaart.

De ruimte is enkele vierkante meters groot en is onderdeel van de shop. Een vergunning voor de ruimte is niet nodig. Ook een luchtafvoer-systeem is niet noodzakelijk. ”Er komt tenslotte geen rook van de sigaret, maar waterdamp”, aldus Hendriks, die het station runt samen met haar broer Chris Schoonwater (zie foto).

Smaak

Hendriks adviseert de klanten welke e-sigaret qua smaak het beste aansluit bij hun normale rokertje. ”We hebben kwalitatief hoogwaardige producten, waarvan de smaak dicht in de buurt komt van reguliere sigaretten. Bij ons kunnen mensen die artikelen testen en als het bevalt, kunnen ze het bij ons kopen.” Klanten kunnen niet hun eigen e-sigaret meenemen om die vervolgens in de ruimte te roken.

Hendriks merkt onder haar klanten dat velen van hen willen overstappen op e-sigaretten. ”Mensen willen de bekleding van hun vaartuig niet beschadigen en ze willen de tabaksgeur ook niet in hun boot. Bovendien is het minder ongezond dan normale tabak”, legt de exploitante uit.

Schadelijk

“Als je e-sigaretten rookt, krijg je wel nicotine binnen, maar minder andere schadelijke stoffen. Dat is ook een reden voor veel klanten om te kiezen voor de elektronische variant. Ze zien het als tussenstap om te stoppen en beginnen met de variant met zestien milligram nicotine. Ze gaan dan naar acht, naar vier om uiteindelijk naar de variant met nul milligram te gaan.”

Hendriks zet de populariteit van e-sigaretten langzaam groeien. ”Het begint met één klant die wil overstappen. Die vertelt het weer door aan zijn neef, waardoor diens vrienden weer geïnteresseerd raken. En zo wordt het steeds bekender.”

Tabak

Reguliere tabak wordt niet verkocht bij het station. ”Ten eerste mogen we dat niet, maar we willen het ook niet. Je verdient er weinig mee en het conflicteert met de e-sigaret. Bovendien maakt het je station inbraakgevoelig.” Wel verkoopt Hendriks onder andere frisdrank en benodigdheden voor de pleziervaart, zoals tankdopsleutels en kaarten met waterwegen.

Lees ook: Wetenschappers pleiten tegen strenge regulering e-sigaretten

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tankstation in Tolkamer opent e-rookruimte voor klanten | TankPro.nl

Tankstation in Tolkamer opent e-rookruimte voor klanten

Een tankstation in het Gelderse Tolkamer heeft sinds enkele weken een ruimte waar de consument e-sigaretten kan proberen. Het elektrische rokertje stijgt in populariteit bij de klanten van het station en in de ruimte mogen ze gratis nieuwe producten uittesten. ”Op die manier kunnen ze er op een laagdrempelige manier kennis mee maken”, legt mede-eigenaar Monique Hendriks uit. Roken van reguliere tabak is niet toegestaan. Het station is gevestigd aan recreatieplas De Bijland in Tolkamer en verkoopt geen brandstof voor het wegverkeer, maar voor de pleziervaart.

De ruimte is enkele vierkante meters groot en is onderdeel van de shop. Een vergunning voor de ruimte is niet nodig. Ook een luchtafvoer-systeem is niet noodzakelijk. ”Er komt tenslotte geen rook van de sigaret, maar waterdamp”, aldus Hendriks, die het station runt samen met haar broer Chris Schoonwater (zie foto).

Smaak

Hendriks adviseert de klanten welke e-sigaret qua smaak het beste aansluit bij hun normale rokertje. ”We hebben kwalitatief hoogwaardige producten, waarvan de smaak dicht in de buurt komt van reguliere sigaretten. Bij ons kunnen mensen die artikelen testen en als het bevalt, kunnen ze het bij ons kopen.” Klanten kunnen niet hun eigen e-sigaret meenemen om die vervolgens in de ruimte te roken.

Hendriks merkt onder haar klanten dat velen van hen willen overstappen op e-sigaretten. ”Mensen willen de bekleding van hun vaartuig niet beschadigen en ze willen de tabaksgeur ook niet in hun boot. Bovendien is het minder ongezond dan normale tabak”, legt de exploitante uit.

Schadelijk

“Als je e-sigaretten rookt, krijg je wel nicotine binnen, maar minder andere schadelijke stoffen. Dat is ook een reden voor veel klanten om te kiezen voor de elektronische variant. Ze zien het als tussenstap om te stoppen en beginnen met de variant met zestien milligram nicotine. Ze gaan dan naar acht, naar vier om uiteindelijk naar de variant met nul milligram te gaan.”

Hendriks zet de populariteit van e-sigaretten langzaam groeien. ”Het begint met één klant die wil overstappen. Die vertelt het weer door aan zijn neef, waardoor diens vrienden weer geïnteresseerd raken. En zo wordt het steeds bekender.”

Tabak

Reguliere tabak wordt niet verkocht bij het station. ”Ten eerste mogen we dat niet, maar we willen het ook niet. Je verdient er weinig mee en het conflicteert met de e-sigaret. Bovendien maakt het je station inbraakgevoelig.” Wel verkoopt Hendriks onder andere frisdrank en benodigdheden voor de pleziervaart, zoals tankdopsleutels en kaarten met waterwegen.

Lees ook: Wetenschappers pleiten tegen strenge regulering e-sigaretten

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.