Nederlandse Total-stations ondergaan metamorfose

De tankstations van Total Nederland ondergaan een stevige verandering. Wereldwijd is de Total Groep momenteel actief met de uitrol van het nieuwe concept ‘T-Air’, en onlangs was de eerste Nederlandse vestiging aan de beurt. Het nieuwe tankstation De Schuytgraaf in Arnhem is als eerste compleet in de nieuwe ’look and feel’ gestoken. Daarna volgde Total Larensteijn in Bilthoven. Binnen vijf jaar wil de maatschappij het complete Nederlandse netwerk van bijna 350 tankstations met T-Air hebben uitgerust.

Total voert het nieuwe concept wereldwijd direct in bij nieuwbouwlocaties, terwijl bestaande tankstations geleidelijk worden aangepast. Zo kan Nederland langzaam wennen aan het nieuwe concept. “Het gaat om een algehele verbetering van de uitstraling van ons netwerk”, verklaart Vincent Leroy, retaildirecteur van Total Nederland. “Een vriendelijker en minder ‘harde’ uitstraling.”

Tankstation

Total wil met het initiatief haar reputatie verstevigen op het gebied van innovatie en het beeld versterken van een onderneming die klantgerichtheid als prioriteit heeft. Dat is de gedachte achter het nieuwe concept T-Air.

“Een modern tankstation biedt meer dan alleen de basisfuncties”, legt Leroy uit. “Klanten komen niet alleen om te tanken, maar ook om de auto te wassen en in ons Café Bonjour een kopje koffie te drinken of een vers broodje te eten. Kortom, brandstofverkooppunten die nóg beter integreren in hun omgeving dan ze al deden. Ontspannen locaties, waar onze klanten graag wat meer tijd doorbrengen.”

Brandstoffen

Meest in het oog springende verandering is dat het vertrouwde rood en wit van de Total-locaties plaatsmaakt voor een nieuwe combi van rood en aardachtig bruin. Het tankstation van hout en glas brengt natuurlijk licht in het gebouw, terwijl neutrale aardetinten in de ruimtes een warme, gastvrije sfeer scheppen. Verder wordt het beeldmerk voortaan niet meer tegen, maar boven op de luifel geplaatst. De luifel zelf is gemaakt van transparant polycarbonaat, met vuurvliegjes erop geplakt.

Total Nederland N.V. heeft ongeveer 250 medewerkers in dienst. In Nederland telt het netwerk op dit moment zo’n 360 benzinestations. Het bedrijf behoort tot de Total Groep, de op vier na grootste aardolie- en gasonderneming ter wereld, en beschikt over een wereldwijd netwerk van 17.000 tankstations.

Lees ook: Lukoil en Total breiden samenwerking verder uit

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nederlandse Total-stations ondergaan metamorfose | TankPro.nl

Nederlandse Total-stations ondergaan metamorfose

De tankstations van Total Nederland ondergaan een stevige verandering. Wereldwijd is de Total Groep momenteel actief met de uitrol van het nieuwe concept ‘T-Air’, en onlangs was de eerste Nederlandse vestiging aan de beurt. Het nieuwe tankstation De Schuytgraaf in Arnhem is als eerste compleet in de nieuwe ’look and feel’ gestoken. Daarna volgde Total Larensteijn in Bilthoven. Binnen vijf jaar wil de maatschappij het complete Nederlandse netwerk van bijna 350 tankstations met T-Air hebben uitgerust.

Total voert het nieuwe concept wereldwijd direct in bij nieuwbouwlocaties, terwijl bestaande tankstations geleidelijk worden aangepast. Zo kan Nederland langzaam wennen aan het nieuwe concept. “Het gaat om een algehele verbetering van de uitstraling van ons netwerk”, verklaart Vincent Leroy, retaildirecteur van Total Nederland. “Een vriendelijker en minder ‘harde’ uitstraling.”

Tankstation

Total wil met het initiatief haar reputatie verstevigen op het gebied van innovatie en het beeld versterken van een onderneming die klantgerichtheid als prioriteit heeft. Dat is de gedachte achter het nieuwe concept T-Air.

“Een modern tankstation biedt meer dan alleen de basisfuncties”, legt Leroy uit. “Klanten komen niet alleen om te tanken, maar ook om de auto te wassen en in ons Café Bonjour een kopje koffie te drinken of een vers broodje te eten. Kortom, brandstofverkooppunten die nóg beter integreren in hun omgeving dan ze al deden. Ontspannen locaties, waar onze klanten graag wat meer tijd doorbrengen.”

Brandstoffen

Meest in het oog springende verandering is dat het vertrouwde rood en wit van de Total-locaties plaatsmaakt voor een nieuwe combi van rood en aardachtig bruin. Het tankstation van hout en glas brengt natuurlijk licht in het gebouw, terwijl neutrale aardetinten in de ruimtes een warme, gastvrije sfeer scheppen. Verder wordt het beeldmerk voortaan niet meer tegen, maar boven op de luifel geplaatst. De luifel zelf is gemaakt van transparant polycarbonaat, met vuurvliegjes erop geplakt.

Total Nederland N.V. heeft ongeveer 250 medewerkers in dienst. In Nederland telt het netwerk op dit moment zo’n 360 benzinestations. Het bedrijf behoort tot de Total Groep, de op vier na grootste aardolie- en gasonderneming ter wereld, en beschikt over een wereldwijd netwerk van 17.000 tankstations.

Lees ook: Lukoil en Total breiden samenwerking verder uit

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.