Lukoil en Total breiden samenwerking verder uit

De oliemaatschappijen Total en Lukoil gaan samenwerken in Rusland. De beide bedrijven starten een project voor de winning van olie uit Russische schalievelden. Het is niet de eerste keer dat de twee maatschappijen gaan samenwerken. Een raffinaderij Zeeland Refinery in Vlissingen is een joint venture van beide bedrijven.

Lukoil en Total voeren momenteel gesprekken over het gezamenlijk winnen van olie in Rusland. De Russische oliemaatschappij hoopt hiermee de afnemende productie uit de traditionele velden te kunnen compenseren. Wanneer ze met het project starten, is nog niet duidelijk.

Tankstationmarkt

De Russen hadden eerder al aangegeven dat ze de mogelijkheden bekeken om op dit gebied samen te werken met een groot Europees bedrijf. Welk bedrijf dit was, heeft Lukoil destijds niet gemeld. Nu blijkt echter de keuze gevallen te zijn op Total, schrijft de Financial Times.

Beide ondernemingen zijn ook actief in Nederland op de tankstationmarkt. Daarnaast heeft Lukoil sinds 2009 een belang in de raffinaderij Zeeland Refinery in Vlissingen. Total is als belanghebbende al langer aanwezig in de Zeeuwse raffinaderij. Over verdere samenwerking in Nederland van beide bedrijven is niets bekend.

Overname

Het besluit om een belang te kopen in de raffinaderij was vijf jaar geleden de eerste stap van Lukoil in Nederland. Twee jaar geleden namen de Russen alle tankstations over van het SmeetsGeelen-netwerk. Vorig jaar kwamen daar de vestigingen van Rotonde nog bij. Verdere uitbreiding in Nederland wordt niet uitgesloten.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Lukoil en Total breiden samenwerking verder uit | TankPro.nl

Lukoil en Total breiden samenwerking verder uit

De oliemaatschappijen Total en Lukoil gaan samenwerken in Rusland. De beide bedrijven starten een project voor de winning van olie uit Russische schalievelden. Het is niet de eerste keer dat de twee maatschappijen gaan samenwerken. Een raffinaderij Zeeland Refinery in Vlissingen is een joint venture van beide bedrijven.

Lukoil en Total voeren momenteel gesprekken over het gezamenlijk winnen van olie in Rusland. De Russische oliemaatschappij hoopt hiermee de afnemende productie uit de traditionele velden te kunnen compenseren. Wanneer ze met het project starten, is nog niet duidelijk.

Tankstationmarkt

De Russen hadden eerder al aangegeven dat ze de mogelijkheden bekeken om op dit gebied samen te werken met een groot Europees bedrijf. Welk bedrijf dit was, heeft Lukoil destijds niet gemeld. Nu blijkt echter de keuze gevallen te zijn op Total, schrijft de Financial Times.

Beide ondernemingen zijn ook actief in Nederland op de tankstationmarkt. Daarnaast heeft Lukoil sinds 2009 een belang in de raffinaderij Zeeland Refinery in Vlissingen. Total is als belanghebbende al langer aanwezig in de Zeeuwse raffinaderij. Over verdere samenwerking in Nederland van beide bedrijven is niets bekend.

Overname

Het besluit om een belang te kopen in de raffinaderij was vijf jaar geleden de eerste stap van Lukoil in Nederland. Twee jaar geleden namen de Russen alle tankstations over van het SmeetsGeelen-netwerk. Vorig jaar kwamen daar de vestigingen van Rotonde nog bij. Verdere uitbreiding in Nederland wordt niet uitgesloten.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.