avia

AVIA Nederland kiest voor toeleverancier SWO de Splinter

avia

Toeleverancier voor de petrolbranche SWO de Splinter en brandstofhandelaar AVIA Nederland hebben een meerjarige overeenkomst gesloten. Vanaf begin januari worden de 56 eigen AVIA-stations beleverd door SWO de Splinter. Ook de dealers kunnen zich hierbij aansluiten. De AVIA-locaties profiteren vanaf dat moment samen met 185 andere aangesloten tankstations van afspraken die SWO de Splinter maakt met fabrikanten en leveranciers over onder meer introducties, inkoopvoorwaarden, assortimenten, schapindelingen en acties.

Aschwin Vermeulen, directeur van Coöperatie SWO de Splinter U.A., reageert verheugd op de nieuwe samenwerking. “De overeenkomst met AVIA Nederland past in de verdere ontwikkeling van SWO de Splinter als betrouwbare en volwaardige partner van zowel de aangesloten zelfstandige tankstationondernemers als de leveranciers en fabrikanten waarmee we samenwerken.”

Groei

“In de eerste jaren na de oprichting in 2008 is SWO de Splinter hard gegroeid. De afgelopen twee jaar is een kwaliteitsslag gemaakt en hebben we gezorgd voor verdere professionalisering. Onze strategie is nu gericht op verdere groei en rendementsverbetering”, legt Vermeulen uit.

SWO de Splinter wordt met de toevoeging van de 56 bemande AVIA-tankstations bovendien nog interessanter voor fabrikanten. “Ons doel is het optimaliseren van het assortiment per categorie, het verhogen van de omzet en winstbijdrage per categorie en het verhogen van de gemiddelde besteding per bezoekende klant. Daarvoor zetten wij ons iedere dag in. Voor de volle honderd procent. Wij zien de samenwerking met AVIA Nederland dan ook met veel vertrouwen tegemoet.”

Retailorganisatie

Door de aansluiting van de AVIA-tankstations vertegenwoordigt SWO de Splinter vanaf 1 januari in totaal ruim 240 tankstations. Het is daarmee de grootst georganiseerde retailorganisatie in petrol. En het ledenaantal groeit door, zo verzekert Vermeulen. “Eind van dit jaar maken we voor in totaal 250 locaties afspraken met fabrikanten en leveranciers over onder meer inkoopvoorwaarden, assortiment en acties.”

Geert Kuipers, managing director van de Coöperatie AVIA Nederland U.A.: “AVIA streeft ernaar om haar klanten zo goed en efficiënt mogelijk te bedienen met haar retailconcepten. In het AVIA-shopconcept is veel aandacht voor rendement, het juiste assortiment, een professionele presentatie en aansprekende promoties voor AVIA en haar ondernemers. Na een gedegen oriëntatieronde is de keuze gevallen op SWO de Splinter. De slagvaardigheid, de rendementsfocus en de coöperatieve cultuur sluit naar verwachting goed aan bij wat AVIA-leden gezamenlijk willen bereiken.”

Ondernemers

SWO de Splinter is de retailcoöperatie voor en door zelfstandige tankstationondernemers. De organisatie maakt met fabrikanten en leveranciers afspraken over inkoopvoorwaarden, introducties, assortimenten, schapindelingen, verwerking van omzetgegevens en acties. SWO de Splinter is opgericht in juni 2008 en de coöperatie zet zich na de overeenkomst met AVIA Nederland in voor ruim 240 tankstations in Nederland.

AVIA bestaat uit meer dan tachtig zelfstandige oliebedrijven in veertien West-Europese landen. Een netwerk van ongeveer drieduizend tankstations in Europa is voorzien van de bekende AVIA-vlag. AVIA is van oorsprong een Zwitserse organisatie met het Europese hoofdkantoor in Zürich. In Nederland telt de organisatie 295 tankstations, waarvan circa de helft bemand is en beschikt over een shop.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

AVIA Nederland kiest voor toeleverancier SWO de Splinter | TankPro.nl
avia

AVIA Nederland kiest voor toeleverancier SWO de Splinter

Toeleverancier voor de petrolbranche SWO de Splinter en brandstofhandelaar AVIA Nederland hebben een meerjarige overeenkomst gesloten. Vanaf begin januari worden de 56 eigen AVIA-stations beleverd door SWO de Splinter. Ook de dealers kunnen zich hierbij aansluiten. De AVIA-locaties profiteren vanaf dat moment samen met 185 andere aangesloten tankstations van afspraken die SWO de Splinter maakt met fabrikanten en leveranciers over onder meer introducties, inkoopvoorwaarden, assortimenten, schapindelingen en acties.

Aschwin Vermeulen, directeur van Coöperatie SWO de Splinter U.A., reageert verheugd op de nieuwe samenwerking. “De overeenkomst met AVIA Nederland past in de verdere ontwikkeling van SWO de Splinter als betrouwbare en volwaardige partner van zowel de aangesloten zelfstandige tankstationondernemers als de leveranciers en fabrikanten waarmee we samenwerken.”

Groei

“In de eerste jaren na de oprichting in 2008 is SWO de Splinter hard gegroeid. De afgelopen twee jaar is een kwaliteitsslag gemaakt en hebben we gezorgd voor verdere professionalisering. Onze strategie is nu gericht op verdere groei en rendementsverbetering”, legt Vermeulen uit.

SWO de Splinter wordt met de toevoeging van de 56 bemande AVIA-tankstations bovendien nog interessanter voor fabrikanten. “Ons doel is het optimaliseren van het assortiment per categorie, het verhogen van de omzet en winstbijdrage per categorie en het verhogen van de gemiddelde besteding per bezoekende klant. Daarvoor zetten wij ons iedere dag in. Voor de volle honderd procent. Wij zien de samenwerking met AVIA Nederland dan ook met veel vertrouwen tegemoet.”

Retailorganisatie

Door de aansluiting van de AVIA-tankstations vertegenwoordigt SWO de Splinter vanaf 1 januari in totaal ruim 240 tankstations. Het is daarmee de grootst georganiseerde retailorganisatie in petrol. En het ledenaantal groeit door, zo verzekert Vermeulen. “Eind van dit jaar maken we voor in totaal 250 locaties afspraken met fabrikanten en leveranciers over onder meer inkoopvoorwaarden, assortiment en acties.”

Geert Kuipers, managing director van de Coöperatie AVIA Nederland U.A.: “AVIA streeft ernaar om haar klanten zo goed en efficiënt mogelijk te bedienen met haar retailconcepten. In het AVIA-shopconcept is veel aandacht voor rendement, het juiste assortiment, een professionele presentatie en aansprekende promoties voor AVIA en haar ondernemers. Na een gedegen oriëntatieronde is de keuze gevallen op SWO de Splinter. De slagvaardigheid, de rendementsfocus en de coöperatieve cultuur sluit naar verwachting goed aan bij wat AVIA-leden gezamenlijk willen bereiken.”

Ondernemers

SWO de Splinter is de retailcoöperatie voor en door zelfstandige tankstationondernemers. De organisatie maakt met fabrikanten en leveranciers afspraken over inkoopvoorwaarden, introducties, assortimenten, schapindelingen, verwerking van omzetgegevens en acties. SWO de Splinter is opgericht in juni 2008 en de coöperatie zet zich na de overeenkomst met AVIA Nederland in voor ruim 240 tankstations in Nederland.

AVIA bestaat uit meer dan tachtig zelfstandige oliebedrijven in veertien West-Europese landen. Een netwerk van ongeveer drieduizend tankstations in Europa is voorzien van de bekende AVIA-vlag. AVIA is van oorsprong een Zwitserse organisatie met het Europese hoofdkantoor in Zürich. In Nederland telt de organisatie 295 tankstations, waarvan circa de helft bemand is en beschikt over een shop.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.