friet-automaat, België, supermarkt

Belgische friet-automaat biedt mogelijkheden voor tankstations

Friet bakken in het tankstation wordt steeds populairder. Maar niet iedere tankstation-ondernemer heeft daartoe de ruimte of het personeel. Ook betreft het een flinke investering. Maar een Belgische uitvinding kan daar nu verandering in brengen. De friet-automaat maakt friet bakken mogelijk zonder daarvoor personeel te hoeven inzetten. Ideaal voor tankstations zonder foodcorner, of zelfs onbemande tankstations.

Een Belgische supermarkt heeft de eerste friet-automaat van het land geplaatst. Een frietje wordt automatisch gebakken en uitgeleverd. Eén portie kost € 2,50 inclusief mayonaise, ketchup of samoeraisaus (een in België populair mengsel van mayo met sambal). Het bakken duurt 2:30 minuten. Saus, zout en vorkje worden apart uitgeworpen.

Baktijd

De friteuse in de automaat is permanent ingeschakeld om een snelle baktijd mogelijk te maken. Er kan gebakken worden met vet van ossenwit of met plantaardige olie.

Bekijk een videoreportage van de friet-automaat van TV Brussel:

Food-automaten

De ontwikkeling van dergelijke food-automaten bieden kansen voor tankstations. Het maakt het mogelijk met de laatste food-trends mee te gaan, zonder forse investeringen. Een automaat is immers makkelijk geplaatst of weer ingewisseld voor een nieuw food-concept.

Zo presenteerde het bedrijf Bicom op Autopromotec 2013 een automaat die in enkele minuten een diepgevroren maaltijd omtovert in een warme maaltijd. Ideaal voor onbemande tankstations of stations met een kleine bezetting die toch een warme maaltijd willen aanbieden.

Bekijk het interview van TankProTV over deze food-automaat:

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Belgische friet-automaat biedt mogelijkheden voor tankstations”

Voor tankstations met een bakery of stations die reeds in het bezit zijn van één of meerdere professionele ovens, biedt producent Farm Frites sinds kort (ook) een prima oplossing voor de verkoop van friet; oven friet die in kwaliteit, smaak én bereidingstijd vergelijkbaar is met friet uit de friteuse. Daarnaast heeft u geen kosten voor frituurolie of -vet.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Belgische friet-automaat biedt mogelijkheden voor tankstations | TankPro.nl
friet-automaat, België, supermarkt

Belgische friet-automaat biedt mogelijkheden voor tankstations

Friet bakken in het tankstation wordt steeds populairder. Maar niet iedere tankstation-ondernemer heeft daartoe de ruimte of het personeel. Ook betreft het een flinke investering. Maar een Belgische uitvinding kan daar nu verandering in brengen. De friet-automaat maakt friet bakken mogelijk zonder daarvoor personeel te hoeven inzetten. Ideaal voor tankstations zonder foodcorner, of zelfs onbemande tankstations.

Een Belgische supermarkt heeft de eerste friet-automaat van het land geplaatst. Een frietje wordt automatisch gebakken en uitgeleverd. Eén portie kost € 2,50 inclusief mayonaise, ketchup of samoeraisaus (een in België populair mengsel van mayo met sambal). Het bakken duurt 2:30 minuten. Saus, zout en vorkje worden apart uitgeworpen.

Baktijd

De friteuse in de automaat is permanent ingeschakeld om een snelle baktijd mogelijk te maken. Er kan gebakken worden met vet van ossenwit of met plantaardige olie.

Bekijk een videoreportage van de friet-automaat van TV Brussel:

Food-automaten

De ontwikkeling van dergelijke food-automaten bieden kansen voor tankstations. Het maakt het mogelijk met de laatste food-trends mee te gaan, zonder forse investeringen. Een automaat is immers makkelijk geplaatst of weer ingewisseld voor een nieuw food-concept.

Zo presenteerde het bedrijf Bicom op Autopromotec 2013 een automaat die in enkele minuten een diepgevroren maaltijd omtovert in een warme maaltijd. Ideaal voor onbemande tankstations of stations met een kleine bezetting die toch een warme maaltijd willen aanbieden.

Bekijk het interview van TankProTV over deze food-automaat:

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Belgische friet-automaat biedt mogelijkheden voor tankstations”

Voor tankstations met een bakery of stations die reeds in het bezit zijn van één of meerdere professionele ovens, biedt producent Farm Frites sinds kort (ook) een prima oplossing voor de verkoop van friet; oven friet die in kwaliteit, smaak én bereidingstijd vergelijkbaar is met friet uit de friteuse. Daarnaast heeft u geen kosten voor frituurolie of -vet.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.