Frisdrank, Tankstation, schap, koeling

Consumptie frisdranken blijft redelijk constant

De consumptie van frisdranken is in 2012 redelijk constant gebleven. Dat blijkt uit de consumptiecijfers 2012 van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS).

Voor de consumptie van dranken is een onderverdeling gemaakt in frisdranken, natuurlijk mineraal- en bronwaters, sappen, nectarren en siropen (drinkklaar). Voor  alle deelproductgroepen geldt dat de consumptie sinds 2008 niet of nauwelijks is toe- of afgenomen.

Frisdrank

De consumptie per capita in liters is bij de frisdranken gegroeid van 98,9 in 2008 naar 101,9 in 2012. Bij de natuurlijke mineraal- en bronwaters is dit van 21,5 naar 21,2 gegaan in vijf jaar tijd. Sappen is stabiel gebleven met 17,3 liters per capita en voor nectarren geldt een groei van 10,2 in 2008 naar 11,9 in 2012. Siropen is met 15,0 stabiel gebleven.

Volgens Raymond Gianotten, directeur FWS, presteren de dranken goed ondanks de economische crisis. Dat heeft alles te maken met het feit dat de fabrikanten in de sector sterk inzetten op innovatie. Daarbij valt te denken aan vernieuwde smaken, de diversiteit van portiegroottes en het ontwikkelen van milieuvriendelijke verpakkingen.

Cola

Van alle soorten frisdrank is cola de meest gedronken frisdranksoort. 61% van de consumenten drinkt cola. Na cola volgen de sinaasappelvruchtenlimonades (15%). Er zit hiermee een enorm gat tussen de eerste en tweede plaats.

Tevens kan er onderscheid gemaakt worden tussen koolzuurhoudende en koolzuurvrije frisdranken. 75% van de genuttigde frisdranken is koolzuurhoudend, de rest koolzuurvrij. Light-varianten beslaan een derde van de totale frisdrankconsumptie.

Water

Wordt gekeken naar de consumptie van waters, dan valt op dat de consumptie van verpakt water in Nederland laag is ten opzichte van andere landen in Europa. Gemiddeld wordt per hoofd van de bevolking 21,2 liter verpakt water gedronken in Nederland tegenover 105 liter per hoofd in Europa gemiddeld. In 64,5% van de gevallen betreft het koolzuurvrij water.

Voor de consumptie van siroop geldt dat de Nederlandse en Europese consumptie nagenoeg gelijk zijn aan elkaar met 15 liter. Aardbei, framboos en zwarte bes zijn de meest favoriete siroopsmaken. Bij de sappen en nectarren is sinaasappelsap het meest gedronken sapje met 52%.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Consumptie frisdranken blijft redelijk constant | TankPro.nl
Frisdrank, Tankstation, schap, koeling

Consumptie frisdranken blijft redelijk constant

De consumptie van frisdranken is in 2012 redelijk constant gebleven. Dat blijkt uit de consumptiecijfers 2012 van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS).

Voor de consumptie van dranken is een onderverdeling gemaakt in frisdranken, natuurlijk mineraal- en bronwaters, sappen, nectarren en siropen (drinkklaar). Voor  alle deelproductgroepen geldt dat de consumptie sinds 2008 niet of nauwelijks is toe- of afgenomen.

Frisdrank

De consumptie per capita in liters is bij de frisdranken gegroeid van 98,9 in 2008 naar 101,9 in 2012. Bij de natuurlijke mineraal- en bronwaters is dit van 21,5 naar 21,2 gegaan in vijf jaar tijd. Sappen is stabiel gebleven met 17,3 liters per capita en voor nectarren geldt een groei van 10,2 in 2008 naar 11,9 in 2012. Siropen is met 15,0 stabiel gebleven.

Volgens Raymond Gianotten, directeur FWS, presteren de dranken goed ondanks de economische crisis. Dat heeft alles te maken met het feit dat de fabrikanten in de sector sterk inzetten op innovatie. Daarbij valt te denken aan vernieuwde smaken, de diversiteit van portiegroottes en het ontwikkelen van milieuvriendelijke verpakkingen.

Cola

Van alle soorten frisdrank is cola de meest gedronken frisdranksoort. 61% van de consumenten drinkt cola. Na cola volgen de sinaasappelvruchtenlimonades (15%). Er zit hiermee een enorm gat tussen de eerste en tweede plaats.

Tevens kan er onderscheid gemaakt worden tussen koolzuurhoudende en koolzuurvrije frisdranken. 75% van de genuttigde frisdranken is koolzuurhoudend, de rest koolzuurvrij. Light-varianten beslaan een derde van de totale frisdrankconsumptie.

Water

Wordt gekeken naar de consumptie van waters, dan valt op dat de consumptie van verpakt water in Nederland laag is ten opzichte van andere landen in Europa. Gemiddeld wordt per hoofd van de bevolking 21,2 liter verpakt water gedronken in Nederland tegenover 105 liter per hoofd in Europa gemiddeld. In 64,5% van de gevallen betreft het koolzuurvrij water.

Voor de consumptie van siroop geldt dat de Nederlandse en Europese consumptie nagenoeg gelijk zijn aan elkaar met 15 liter. Aardbei, framboos en zwarte bes zijn de meest favoriete siroopsmaken. Bij de sappen en nectarren is sinaasappelsap het meest gedronken sapje met 52%.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.