overval, dna-spray

Total wapent zich tegen overvallen met dna-spray

overval, dna-spray
Total Nederland heeft tijdens de wintermaanden aanvullende veiligheidsmaatregelen getroffen. Hoewel het aantal overvallen op tankstations landelijk is gedaald met 13% ten opzichte van 2011, vinden de meeste overvallen namelijk plaats tijdens de donkere dagen. Belangrijkste wapen in de strijd tegen overvallers is het dna-spraysysteem dat Total in haar tankstations door BigBrother heeft laten installeren.
 
Dna-spraysystemen hebben er in veel steden toe geleid dat het aantal overvallen is gedaald. Zo heeft de politie laten weten dat de overvaller van een Total tankstation in Breda (eind november) is aangehouden en een bekentenis heeft afgelegd op basis van de dna-spray.

Dna-douche

Bij een overval op een tankstation wordt de dna-spray geactiveerd, waardoor de dna-douche bij de deur gaat sproeien als de overvaller de winkel verlaat. Terwijl de politie wordt gealarmeerd, besproeit deze douche de overvaller met een unieke, transparante dna-vloeistof, die minimaal zes dagen op de kleding blijft zitten en met uv-lampen zichtbaar is.

Wordt een overvaller met dna-materiaal op het lichaam of kleding aangehouden, dan is een match tussen het dna bruikbaar als ondersteunend bewijsmateriaal in een strafzaak.

Scherp oog

Naast het plaatsen van dna-spraysystemen, worden balieramen van beveiligde kassaruimtes tijdig gesloten en hebben de getrainde medewerkers een scherp oog voor verdachte situaties en zijn er uitstekende contacten met de plaatselijke politie.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.