1000 Euro subsidie voor een veiliger tankstation

De subsidieregeling voor het veiliger maken van het tankstation gaat vanaf 1 maart weer van kracht. Pomphouders kunnen na het maken van een onafhankelijke veiligheidsscan subsidie krijgen tot maximaal 1000 euro. Dan moet de subsidie wel binnen zes maanden na de scan zijn aangevraagd. De subsidie geldt alleen voor kleine bedrijven met maximaal 10 medewerkers in dienst.

De BETA  heeft een stappenplan gemaakt om op en zo’n makkelijk mogelijke manier de subsidie binnen te halen:

Stap 1. Regel de VKB Veiligheidsscan

-Maak een afspraak met een onafhankelijke beveiligingsadviseur. Zoek in de lijst naar een adviseur bij u in de regio, of kies één van de landelijke adviseurs. In anderhalf uur controleert de expert uw onderneming op zwakke plekken in de organisatorische, bouwkundige en elektronische maatregelen.

Stap 2. Vraag subsidie voor de VKB Veiligheidsscan aan

-De subsidie voor de VKB Veiligheidsscan vraagt u elektronisch aan via eLoket. Dit kan van 1 maart 2012 tot en met 1 december 2012. Het rapport stuurt u niet mee. Is uw aanvraag volledig en voldoet deze aan de voorwaarden, dan ontvangt u binnen enkele weken €300.

Stap 3. Voer de veiligheidsmaatregelen uit

-U heeft het rapport van de beveiligingsadviseur ontvangen en kiest nu welke maatregelen u wilt laten uitvoeren. Dit moet binnen zes maanden nadat u de aanvraag voor de VKB Veiligheidsscan hebt ingediend. U betaalt de kosten voor het uitvoeren van de veiligheidsmaatregelen in eerste instantie zelf.

Stap 4. Vraag de subsidie voor de VKB Veiligheidsmaatregelen aan

-Binnen zes maanden nadat u de aanvraag voor de VKB Veiligheidsscan hebt ingediend, vraagt u de subsidie voor maatregelen aan. Dit doet u nadat u (één of meer) maatregelen uit het beveiligingsrapport heeft uitgevoerd en betaald.

-U stuurt het beveiligingsrapport met de factuur mee; zonder veiligheidsscan aanvraag kunt u geen subsidie aanvragen voor VKB Veiligheidsmaatregelen. U leest op de pagina Aanvragen VKB Veiligheidsmaatregelen hoe dit moet. Binnen 8 weken krijgt u de subsidie uitgekeerd. Wij nemen alleen volledig ingevulde aanvragen met alle bijlagen in behandeling.

http://www.agentschapnl.nl/programmas-regelingen/aanvragen-veiligheidsmaatregelen-vkb

Lees ook: Camerabeelden vaker ingezet als opsporingsmethode

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.